Klopp  impresioniran nastupom Shaqirija

Švicarac oduševio na debiju

Klopp impresioniran nastupom Shaqirija

S. Grebović

Trener Liverpoola Jurgen Klopp naprosto je oduševljen igrom svoje ekipe u ubjedljivoj pobjedi na pripremnoj utakmici protiv Uniteda od 4:1, ali igru Xherdana Shaqirija ocijenio je kako 'nenormalnu'.

Liverpool je kasno sinoć u prijateljskoj utakmici pred više od 100.000 gledalaca u Michiganu pobijedio Manchester United sa 4:1, a strijelci su bili Sadio Mane iz penala u 28., Daniel Sturridge u 66., Sheyi Ojo u 74. da bi konačnih 4:1 postavio Xherdan Shaqiri u 82. minutu spektakularnim "makazicama".

Shaqiri je ovog ljeta iz Stokea prešao u Liverpool, a tek prošle srijede se priključio novim saigračima, nakon što je sa reprezentacijom Švicarske igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i stigao do osmine finala u kojoj je njegova reprezentacija eliminisana od Švedske.

Klopp je zadovoljan kako se Shaqiri prilagodio igri ekipe u duelu sa Unitedom, u kome je ušao u drugom poluvremenu i postigao nevjerovatan pogodak.

"Nije normalno da poslije četiri dana u klubu - adaptiratirate toliko dobro našem stilu igre. Željeli smo da mu pomognemo sa pozicijom na terenu i drugim stvarima. Bilo je bolje nego što smo očekivali. Igrali smo 90 minuta dobrog fudbala, na veoma teškom terenu za obje ekipe", izjavio je Klopp za britanske medije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Liverpoola ističe da je Shaqiri odmah po potpisivanju ugovora želieo priključiti se ekipi, ali da je na kraju odlučeno da švicarski reprezentativac ode na kratki odmor.

"Vratio se brzo i bio je izuzetno uzbuđen. Ovo je za njega veoma dobar trenutak u karijeri, pošto je imao dobro iskustvo u Bayernu, Stokeu i Interu", napominje Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi