Šta će se desiti sa Solskjaerom? Čak ni on ne zna šta je gdje potpisao!
Otpisani United je u Solskjaeru našao novu nadu za budućnost. Posljednji put su Crveni đavoli prvaci bili 2013. godine i od tada su mnogi menadžeri prošli, ali niko nije imao uspjeha kao Solskjaer (Foto: EPA)

Norveškog trenera očekuju u Moldeu

Šta će se desiti sa Solskjaerom? Čak ni on ne zna šta je gdje potpisao!

Midhat Šljivak

Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer je preporodio Manchester United.

Legendarni igrač Crvenih đavola preuzeo je tim krajem 2018. godine nakon što je otkaz dobio Jose Mourinho, a njegovo imeovanje za privremenog trenera se ispostavio kao odličan potez.

Međutim, 46-godišnji Solskjaer je timu sa Old Trafforda samo posuđen od ekipe Moldea do kraja sezone, a u norveškom timu ga očekuju u klubu nakon što završi sezona u Engleskoj.

Solskjaer je spreman da se vrati. Iako bi vjerovatno želio duže ostati na klupi United, što mnogi navijači i igrači priželjkuju, obaveze ga vežu za Molde, ali ni on nije siguran šta se sve dešava oko n jega.

"Ne znam kako to sve funkcioniše. Mislim da mi je ugovor sa Moldeom istekao i da sada samo imam ugovor sa Manchester United. Vjerujem da mi treba novi ugovor u Moldeu", rekao je Solskjaer.

Ipak, izvršni direktor norveškog kluba Oystein Neerland tvrdi da Solskjaer ima ugovor sa Moldeom do kraja 2021. godine.

"Prije Božića smo potpisali novi trogodišnji ugovor koji vrijeid do kraja 2021. godine. Nakon što se završi njegov privremeni rad u Manchester Unitedu, koji traje do ljeta, očekujemo ga u Moldeu", rekao je on.

Svakako treba očekivati da će i rukovodstvo Uniteda reagovati. Solskjaer se pokazao kao fantastično menadžersko rješenje i dobar dio javnosti bi ga rado vidjelo na klupi u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjer je u dosadašnjem dijelu sezone pobijedio 13 od 16 utakmica, a ekipu je doveo pred plasman u Ligu prvaka, koja je prije samo tri mjeseca izgledala predaleko.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi