Bolno i nesretno ispadanje Borca iz Evrope!

Sreća okrenula leđa bh. predstavniku

Bolno i nesretno ispadanje Borca iz Evrope!

A. Čaušević, foto: E. Oštraković

Borac je na Gradskom stadionu u Banja Luci izgubio od Rio Avea u drugom pretkolu Europa lige nesretnim golovima u posljednjim minuta te se tako oprostio od evropskih takmičenja za ovu sezonu. Bilo je 0:2.

Utakmica je počela prilikom Vranješa koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je protivnička odbrana odbila u korner. Zaprijetili su domaći ponovo preko mladog Lukića koji se spetljao u završnici.

Kako je meč odmicao igra se polako prebacivala na sredinu terena, a Portugalci su prvi put zaprijetili u 22. minuti kada je Pavlović zaustavio šut Santosa. Santos je pokušao i tri minute kasnije, ali golman Borca opet izašao kao pobjednik.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja vrijednih spomena. U samoj završnici prvog dijela poslije lijepe akcije Zakarić je uputio centaršut, ali je gostujući golman Kieszek bio siguran.

Na startu drugog dijela dobra kontra Borca, ali je Zakarić nakon povratne lopte Lukića šutirao visoko iznad gola. Poslije toga uslijedio je period igre između dva kaznena prostora.

Niti jedan tim nije želio da rizikuje, te su oba tima igrala oprezno. Na narednu priliku Borca čekalo se do 70. minute, Milojević je šutirao glavom preko gola poslije jednog prekida.

U finišu utakmice gosti su preuzeli inicijativu. Pavlović je u 75. minuti odlično zaustavio volej Piazona, a golman Banjalučana je i u 80. minuti uz pomoć stative sjajno odbranio i šut Tarantinija.

Gosti su nastavili pritisak do kraja meča, a do pobjede su stigli sretnim golom u 90. minuti. Sjajni Pavlović je odbranio zicer Maneu, lopta je stigla do Tarantina i nekako se ušunjala u mrežu za 0:1.

Do kraja meča još jedan gol u mreži ekipe iz Banja Luke. Duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio je Jambor poslije kontre za konačnih 0:2. 

Borac je odigrao dobar meč i pokazao zube favorizovanom protivniku, ali je sreća okrenula leđa bh. predstavniku u ključnom trenutku susreta.

Borac - Rio Ave 0:2 (Tarantini 90', Jambor 90'+6)

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Borac: Pavlović, Jovanović, Milojević, Ćosić, Dujaković, Brtan, Danilović, Vranješ, Zakarić, Ziljkić, Lukić.

Rio Ave: Kieszek, Reis, Santos, Borevković, Ivo Pinto, Filip Augusto, Tarantini, Carlos Mane, Feraldes, Piazon, Moreira

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Hvala dragom Bogu. Niko u ovoj državi ne može da ih voli ako ima mozga.
58 10
Armin29
ne opucas na go u 90minuta i nadaš se prolazu dalje
41 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi