"Rio Ave nema šta da traži ovdje, da Manchester dođe možemo igrati i protiv njih kod kuće"

Ziljkić itekako uvjeren u prolaz

"Rio Ave nema šta da traži ovdje, da Manchester dođe možemo igrati i protiv njih kod kuće"

Endin Čaušević

Fudbaleri Borca sutra igraju na svom terenu protiv portugalskog Rio Avea meč drugog pretkola Evropske lige.

Borac je u prvom pretkolu uspio da savlada Sutjesku, ali ih sutra očekuje znatno teži zadatak. Jasno je da je Rio Ave favorit u ovom meču, no isto tako sigurno je da će igrači banjalučkog tima dati sve od sebe da im pomrse račune.

Na današnjoj press konferenciji pored trenera Vlade Jagodića bio je i ofanzivac Borca, Almedin Ziljkić, koji je itekako optimističan pred sutrašnju utakmicu protiv Rio Avea.

Ziljkić je poručio da Borac u pravom izdanju na svom terenu može da pobijedi bilo koji klub, pa čak da im u goste dođe i Manchester.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Drago mi je što se igra jedna utakmica i to na našem terenu. Mislim da treba da izađemo čvrsto na teren, a ne kao što je bilo u meču sa Sutjeskom, kada je bio evidentan grč, počev možda i od mene. Moramo da odigramo najbolje što možemo, da ponovimo prvo poluvrijeme iz meča sa Sarajevom, a iskren da budem, puno me taj Rio Ave i ne zanima. Mi igramo kod kuće, tu možemo svakoga da pobijedimo, da dođe Manchester sutra, možemo i protiv njih. Svaka čast i Rio Aveu, ali mislim da sutra nemaju šta da traže ovde. Mi smo spremni i psihički i fizički da sutra zapišemo naša imena u istoriji Borca, ova utakmica može da preokrene sezonu. Mi imamo tim za vrh tabele, imamo 'glavu i rep' i ne smiju da nam se potkradaju greške", rekao je Ziljkić, a zatim je "stao na loptu" i objasnio svoju izjavu.

"Da ne budem pogrešno shvaćen, respektujem Rio Ave, znam za koga igram, već godinu i po sam tu, od Prve lige RS do Evrope. Ne mogu da vjerujem da mi, Borac treba da se bojimo nekog Rio Avea. Ako se taj Rio Ave ne boji nas, ne treba ni mi njih. Nažalost, nema navijača, tek onda Portugalci ne bi imali nikakve šanse. Ne mogu da vjerujem u priču da ova utakmica nije bitna, kao prošli smo Sutjesku i to je to. Meni je najbitnija svaka naredna utakmica, pa makar bila i prijateljska, a ne evropska kao što je ova".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Pogledajte profil ovog igrača... Državljanstvo RS... Eto urednika na SportSport.ba rs nije država i nigdje u svijetu ne postoji državljanstvo rs.. Kada stanovnici rs otvore pasoš piše BiH drzavljani.. Redakcijo bruka ste za ovu državu Bosnu i Hercegovinu..
14 7
vuckobih
Ljudino odradi jedan motivacioni govor u svlačionici prije tekme i nema problema bit ce 2:0 za Borac. Da su svi naši igrači pred euro utakmice toliko samouvjereni možda bi bolje prolazili, obično im se noge odsjeku.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi