Bologna traži 20 miliona eura za Ramireza

Dosta zainteresovanih za mladog veznjaka

Bologna traži 20 miliona eura za Ramireza

Sportski direktor Bologne, Roberto Zanzi izjavio je da njegov klub neće pustiti, jednog od svojih najboljih igrača, Gastona Ramireza za cifru manju od 20 miliona eura.

Urugvajac je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Bologne na deveto mjesto Serie A, te je privukao pažnju dosta velikih evropskih klubova. Ipak, kako je Zanzi kazao, početna cijena za ovog ofanzivnog veznjaka je 20 miliona eura.

 

"Da bi pregovori počeli neko mora ponuditi najmanje 20 miliona eura. Trenutno se pregovara sa dvije ekipe, ali njihova ponuda nije zadovoljila nas, a ni njega", kazao je Zanzi te je dodao:

 

"Recimo samo da je jedan talijanski klub konkretno zainteresovan za njegovo dovođenje. Ukoliko stigne ponuda koja nas zadovoljava, onda ćemo je sasvim sigurno razmotriti. Ukoliko takva ponuda ne stigne, onda će Gaston ostati sa nama".

 

Sportski direktor Bologne se za kraj osvrnuo i na visinu obeštećenja, koja je kako mnogi smatraju previsoka.

 

"Naša očekivanja su visoka jer vjerujemo da će se onima koji kupe Gastona, investicija brzo vratiti. Tražimo ovu cifru i niko je još uvijek nije ponudio", kazao je za kraj Zanzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Ramirez je u Bolognu stigao 2010. godine iz ekipe Penarol te je postigao osam pogodaka u svoja 33 nastupa u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti