"Bolt ni za sto godina neće biti fudbaler"
Najbrži čovjek svih vremena od augsta trenira sa australskim prvoligašem. Odigrao je nekoliko prijateljskih utakmica, a u posljednjoj je postigao i dva gola. Međutim, ugovor mu još nije ponuđen (Foto: EPA)

Markus Babbel sasvim iskren

"Bolt ni za sto godina neće biti fudbaler"

Midhat Šljivak

Najbolji atletičar svih vremena Usain Bolt (32) pokušava da se izbori za fudbalsku karijeru.

Jamajčanin trenira sa australskom ekipom Central Coast Mariners, ali za sada mu ovaj tim nije ponudio ugovor, dok je Bolt odlučio odbiti poziv malteške Vallette.

Iako Bolt ima veliku želju da pokrene fudbalsku karijeru, nekadašnji reprezentativac Njemačke i trenutno trener Western Sydney Wanderersa Markus Babbel tvrdi da od Bolta fudbalera neće biti.

"Gledao sam ga kako igra i, uz svo poštovanje, od njega nema fudbalera ni za sto godina", rekao je Babbel za švicarski Blick, te je dodao:

"Njegov angažman je odličan marketinški potez jer australska liga bi time dobila veliku pažnju. Ipak, ne može Bolt biti ozbiljno shvaćen kao fudbaler", smatra Babbel.

Babbel koji je sa selekcijom Njemačke osvojio Evropsko prvenstvo 1996. godine u karijeri je nosio dresove Liverpoola, Bayerna, Blackburna, HSV-a i Stuttgarta, gdje je 2007. godine okončao karijeru.

Top Komentari

Benjamingst
Za 100 godina on ce biti samo kost u zemlji.... tako I ti Babbelu.
10 0
pogba69
Bolt je na razini ispodprosječnog kadeta u nekoj školi fudbala.. Ko je pratio njegove utakmice zna o čemu govorim
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi