Bolt želi biti fudbaler: Bolji sam od pojedinih

Želja je United, ali...

Bolt želi biti fudbaler: Bolji sam od pojedinih

Jamajčanin Usain Bolt već dugo vremena ima želju da zaigra za Manchester United. 

Najbrži čovjek na svijetu nikada nije skrivao svoju ljubav prema fudbalu, međutim sada je otišao korak dalje. Smatra da je njegovo fudbalsko umijeće dovoljno dobro da može zaigrati u jednoj od najjačih liga na svijetu.

"Nije mi bitno ime kluba, ne mora biti baš iz Engleske. Želio bih se okušati kao fudbaler, da dobijem priliku i vidim gdje sam. To mi bi me oduševilo", kazao je Bolt za ugledni L'Equipe i potom dodao:

"Često gledam fudbalske utakmice i neki od igrača nisu toliko dobri kao ja. Morat ćemo organizovati neku vrstu testa mojih vještina", kaže samouvjereno vlasnik devet zlatnih olimpijskih medalja.

Ipak, nije tajna da Bolt mašta o Manchester Unitedu.

"Kada bi me pozvali s Old Trafforda sve bih prekinuo i sjeo u prvi avion za Englesku. Vjerujem u Mourinha, on prepoznaje talente. On će reći: Usain...", dodao je Jamajčanin kroz smiješak. 

Bolt se Manchester Unitedu 'nudio' i dok je trener bio Alex Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi