Usain Bolt želi postati nogometaš
Bolt prati nogomet...

Nakon što okonča atletsku karijeru

Usain Bolt želi postati nogometaš

Edmir Škorić

Najbrži čovjek svih vremena, Jamajčanin Usain Bolt izrazio je želju da, nakon što okonča svoju atletsku karijeru, zaigra, ni manje ni više nego nogomet!

24-godišnji Usain Bolt kaže kako će nakon atletike, zaigrati nogomet. Obzirom na svoju brzinu, pitanje je da li postoji odbrana koja bi ga uspjela zaustaviti?

"Ukoliko ću naporno raditi, vjerujem da u sebi imam još dobre četiri godine u atletici. Kada ispunim sve ambicije i okončam atletsku karijeru, volio bih postati nogometaš i odigrati dvije sezone. Stalno gledam dečke kako igraju noogmet i mislim da bi im se mogao pridružiti", kazao je aktuelni svjetski prvak.

Bolt dodaje kako bi volio igrati na poziciji veznog igrača.

"Definitivno bih bio dobar vezni igrač, defenzivni ili ofanzivni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.