Bolta žele u fudbalskoj reprezentaciji Jamajke
Igrajući pripremne utakmice za australski klub Central Coast Mariners Bolt je postigao dva pogotka, ali mu je ponuđeni ugovor bio previše slab i odbio ga je (Foto: EPA)

Poziv će dobiti ako nađe klub

Bolta žele u fudbalskoj reprezentaciji Jamajke

Midhat Šljivak

Najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt mogao bi biti pozvan u fudbalsku reprezentaciju Jamajke.

Bolt se odlučio oprostiti od atletike i okušati se u fudbalu. Trenirao je sa mnogobrojnim ekipama, a proteklih mjeseci je trenirao i igrao za australski Central Coast Marinersima.

Ipak, ugovor je odbio iako mu je ponuđen, pa ga je i ovaj tim otpisao iz daljih planova.

Međutim, predsjednik Fudbalskog saveza Jamajke Michael Ricketts bi ga rado vidio u reprezentaciji.

"Ako se pokaže dovoljno dobrim za reprezentaciju, mi ćemo ga pozvati. Pratimo njegov napredak, a trener će donijeti odluku. Mi bismo ga voljeli vidjeti u ozbiljnoj utakmici", rekao je Ricketts, te je dodao:

"Njegova brzina je velika prednost, a kada bi uspio dodati malo vještine, mogao bi postati veliko pojačanje za našu reprezentaciju. Igrači su uzbuđeni zbog činjenice da bi Bolt mogao zaigrati s njima. Sigurno će dobiti poziv ako se pokaže", rekao je Ricketts.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čudna situacija, ali ne i nemoguća jer Jamajčani očigledno misle da u njemu kvaliteta ima.

Top Komentari

Benjamingst
Jes on naporan vise. Njega treba FIFA da kazni...
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi