Kultni engleski klub kojeg odavno nema "ni na mapi" prekinuo sve veze s kladionicama

Zanimljiva odluka

Kultni engleski klub kojeg odavno nema "ni na mapi" prekinuo sve veze s kladionicama

E. Škorić
Teme:

Bolton je svojevremeno igrao u engleskom Premiershipu, ali odavno igraju u nižim ligama.

Bolton je osnovan prije 147 godina i smatra se kultnim klubom, iako od 2012. godine nije igrao u Premiershipu. Ispao je tada u Championship, a 2018. godine u treću ligu.

Direktor ovog kluba Neil Hart izjavio je kako će Bolton prekinuti sve veze s kladionicama izuzev onih obaveznih koje su nametnute od strane Engleske nogometne lige (EFL).

"Mi se ne oslanjamo mnogo na sponzorske ugovore od kladionica. Ova odluka osjetit će se na našim kioscima, ali pronaći ćemo kreativne načine da to koristimo na drugačiji način. Mi čvrsto vjerujemo u umjerenost, ali klađenje na nogomet sigurno uništava ljudske živote i Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za što se zalažemo", izjavio je Hart za Sky Sports.

Njegovu izjavu i općenito klupsku odluku podržali su i navijači, a Hart je izjavio da će podržati sve dobrotvorne organizacije koje pomažu ljudima u liječenju ovisnosti o klađenju.

Top Komentari

Ade1
Konačno neko normalan u fudbalu možda bi trebo početi navijati za Bolton
31 2
19211921
Bravo!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi