Slavni bubnjar spasio Bolton od izbacivanja i nestajanja sa fudbalske scene

Nick Mason skupio grupu koja je kupila klub

Slavni bubnjar spasio Bolton od izbacivanja i nestajanja sa fudbalske scene

M. Šljivak
Teme:

Za razliku od ekipe Buryja koja je izbačena iz prvenstva, ekipa Boltona još uvijek živi.

Čuveni Wanderersi su imali su ogromne dugove, igrači mjesecima nisu dobijali plate, te su jedva na kraju uspjeli da sklope ekipu za početak sezone u League One.

Zbog dugova im je prijetilo izbacivanje iz lige. Morali su naći novog vlasnika, a to su na kraju srećom i uspjeli, pa je spriječeno izbacivanje, ali i nestajanje kluba sa fudbalske scene.

Slavni bubnjar i osnivač legendarne grupe Pink Floyd Nick Mason osnovao je grupaciju koja je za 10 miliona funti kupila Bolton i očekuje se da uskoro klub stane na noge i da konačno situacija krene u pozitivnom smjeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bolton je bio jedan od osnivača engleske Fudbalske lige 1888. godine, tri puta je osvojio FA Kup, ali je i klub koji je proveo najviše vremena u elitnom rangu i da nikada nije došao do titule prvaka zemlje.

Top Komentari

Adnanos
Kakav Bolton Nije vrijedan spasavanja kad neznaju poslovat. Jedno vrijeme su dovodili preplacene stare zvijezde na zalasku karijere i sta su uradili. Pratim dosta timova jos od 96 godine a Bolton je jedan onih koji sam pratio u korak i nista vrijednog nisu uradili. Davali velike plate igracima koji su samo dolazili da bi pare uzeli i klub polako propadao. Bolje da su pare dali u dobrotvorne svrhe.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi