Bomba iz susjedstva: Italijanska legenda preuzima Osijek?
EPA

Trenutno je bez angažmana

Bomba iz susjedstva: Italijanska legenda preuzima Osijek?

U NK Osijek u potrazi su za novim trenerom nakon što je smijenjen Dino Skender.

Osječani novu sezonu nisu otvorili u skladu s očekivanja i razlaz sa Skenderom bio je i očekivan, a njegov nasljednik, po svemu sudeći, bit će 'stranac'.

U opticaju je nekoliko imena, nude se treneri iz svih krajeva svijeta, a informacije koje dolaze iz Hrvatske govore kako je u užem krugu proslavljeni italijanski fudbaler Christian Panucci (46).

Kao igrač Panucci je ostvario fantastičnu karijeru, igrao je, između ostalog, za klubove kao što su Milan, Real Madrid, Parma, Inter, Roma..., a skoro deset godina pliva i trenerskim vodama. Prvo je asistirao Fabiju Capellu u Rusiji, zatim je vodio Livorno i Ternanu, a posljednji angažman imao je na klupi reprezentacije Albanije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da bi strani trener mogao preuzeti Osijek nagovijestio je nedavno i sportski direktor kluba Alen Petrović, naglasivši da ovom pitanju svi pristupaju krajnje studiozno, a sve bi trebalo biti poznato u narednim danima.

Želja Osijeka je također i Igor Bišćan, no u ovom momentu on i nije toliko 'zagrijan', pogotovo nakon silnih problema koje je trpio u Rijeci koju je donedavno vodio.

Top Komentari

odbosnezmaj
Ja mislio Capello se vraća ono šipak...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi