Panika u Rimu: Pronađena bomba u automobilu u blizini Olimpica

Prije utakmice

Panika u Rimu: Pronađena bomba u automobilu u blizini Olimpica

E. Škorić

Nedaleko od Olimpica, pronađena je bomba.

U 18 sati, tri sata prije početka meča Italija - Švicarska, pronađena je eksplozivna naprava u automobilu marke Smart.

Smart je bio parkiran na broju 2 u ulici Tito Speri u rimskoj četvrti Prati. Prolaznici su izrazili sumnju zbog žica koje su virile iz automobila, pa su zatražile interevenciju nadleženih organa.

Područje je evakuirano iz sigurnosnih razloga, a brzom intervencijom odjela za ekplozivne naprave sve ceste su blokirane, nakon čega je pronađena naprava koja srećom nije eksplodirala.

Nimalo ugodna vijest za sve navijače koji će večeras na Olimpicu pratiti duel 2. kola Evropskog prvenstva, ali za sada nema informacija da li je postavljena bomba imala veze sa večerašnjim događajem i ko stoji iza svega.

Italija je favorit u večerašnjem meču, nakon što je u prvom kolu razbila Tursku s 3:0. Švicarci su u prvom kolu pak remizirali s Walesom, koji je danas savladao Tursku s 2:0 u prvoj utakmici 2. kola ove grupe. 

Što se tiče večerašnjeg meča, Roberto Mancini se odlučio za ovih 11:

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Donnarumma, Spinazzola, Chiellini, Bonucci, Di Lorenzo, Locatelli, Jorginho, Barella, Insigne, Immobile, Berardi.

Švicarci u sastavu: Sommer, Akanji, Schar, Elvedi, Rodriguez, Xhaka, Freuler, Mbabu, Shaqiri, Embolo, Seferović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi