Verratti igrao protiv juniora Pescare, pa ga Mancini vratio u prvi tim reprezentacije

Spreman za Švicarsku

Verratti igrao protiv juniora Pescare, pa ga Mancini vratio u prvi tim reprezentacije

E. Čaušević

Reprezentacija Italije u petak je u Rimu ubjedljivo pobijedila selekciju Turske sa 3:0.

Azzurri su na najbolji način otvorili Evropsko prvenstvo i stigli su do sigurne pobjede protiv Turske u prvom kolu, te su pokazali zašto su jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje.

Utakmicu protiv Turske propustio je veznjak domaće selekcije Marco Verratti koji ima problema s povredom.

Verratti se povrijedio u finišu sezone u dresu PSG-a, ali svejedno se našao na spisku Roberta Mancinija za Evropsko prvenstvo.

Zanimljivo da su rezervni igrači selekcije Italije koji su u pričuvi za poziv ako se neko povrijedi jučer odigrali prijateljsku utakmicu protiv juniorskog tima Pescare.

U ovoj utakmici 20-tak minuta odigrao je i Verratti, a ubrzo nakon toga Mancini je odlučio da ovog veznjaka priključi prvom timu reprezentacije Italije.

To znači da će Verratti u narednim danima trenirati s prvim timom i kako stvari stoje bit će spreman za utakmicu protiv Švicarske koja se igra u srijedu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Očekuje se da će Verratti ostati na klupi jer nije spreman da počne meč, ali vjerovatno će mu Mancini dati šansu da upiše minutažu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi