Bonaventura: Patili smo prethodnih godina
Foto: EPA

Sretan zbog trofeja

Bonaventura: Patili smo prethodnih godina

Milan je pobjedom u Dohi nad Juventusom osvojio italijanski Superkup (4:3 na penale, 1:1 u regularnom dijelu). 

Timu kojeg vodi Vincenzo Montella to je bio prvi trofej nakon pet i pol godina, a zadovoljstvo zbog pobjede nije skrivao ni Giacomo Bonaventura (27) koji je u Milanu od 2014. godine. 

"Sretan sam. Patili smo prethodnih godina, nije bilo rezultata, ali ova radost je nagrada za sve godine vrijednog rada", izjavio je Bovanentura i potom se osvrnuo na utakmicu.

"Znali smo da je Juventus jak protivnik i da može da nas pritisne. To su i uspjeli u prvom poluvremenu, ali mi smo dokazali da imamo kvalitet. Ovaj meč nam daje vjeru da možemo da će nadigravamo sa ekipama poput Juventusa. Na ovome ćemo graditi budućnost", riječi su Bonaventure. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane, milanski klub u prvenstvu zauzima petu poziciju i za vodećim Juventusom zaostaje devet bodova.  

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi