Novi skandal na Afričkom kupu nacija!

Dosta kontroverzi

Novi skandal na Afričkom kupu nacija!

A. Čaušević

Afrički kup nacija je ulazi u samu završnicu. 

Na dosadašnjem dijelu turnira viđeno je niz kontroverznih događaja s kojim je u pitanje dovedena i regularnost takmičenja.

Posljednji u nizu skandala viđen je u posljednjim momentima četvrtfinalne utakmice između Burkine Faso i Tunisa.

Naime, glavni sudija utakmice Bondo je odsvirao kraj susreta 20 sekundi prije kraja što je sasvim dovoljno za organizaciju jednog napada.

Inače, Brukina je dobila utakmicu s 1:0, a u polufinalu će igrati protiv domaćina Kameruna koji je ranije savladao Gambiju.

Do sada je već jednom viđena slična scena. Žrtva je takođe bio Tunis kada je kraj odsviran ranije u susretu protiv Malija.

Tada je sudija Sikazwe prvo svirao kraj meča u 85. minuti pa je VAR ispravio njegovu grešku, a zatim je u 89. minuti definitivno svirao kraj. Tunis je i taj meč izgubio s 1:0.

Top Komentari

K79
ovaj sudija jučer odradio extra poso, najbolje sudjenje do sada , uostalom prije nego što je svirao kraj bio je faul za Burkinu tako da tih 20s ne mjenja ništa,
9 0
plemic
balkan je nula za ove ....
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi