Bonić iz Prve lige FBiH u Kinu

Dogovorio jednogodišnju saradnju

Bonić iz Prve lige FBiH u Kinu

S. Mlaćo

Ivica Bonić, sada već bivši šef struke federalnog prvoligaša NK Novi Travnik, nako prvog kola nastavk drugog dijela sezone odlučio je napustiti Novotravničane i krenuti put Kine.

Naime, Bonić je dogovorio jednogodišnju saradnju sa kineskim drugoligašem Shanxi. Ovaj klub dolazi iz grada Tiyuan koji ima četiri miliona stanovnik, a plasman u drugi rang kineskog nogometa izborili su prošle sezone.

Već je odradio par treninga, te sa nestrpljenjem očekuje prve utakmice.

Nije krio zadovoljstvo zbog odlaska u Kinu, svjestan da će to za njega biti novi izazov u karijeri.

"Vjerujem da ću odgovoriti na sva sve izazove koji me ovdje očekuju. Naravno da neće biti lako, ali vjerujem u sebe", kazao je Bonić za SportSport.ba.

Bonić je odnedavno vlasnik UEFA Pro licence, a u svojoj karijeri vodio je i NK Vitez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi