Novi Travnik šokirao Rudara u Kaknju, VItez ostvario važnu pobjedu protiv Zvijezde
Armin Jazvin je u 70. minuti pogodio za izjednačenje Zvijezde, ali novo vodstvo Vitezu donosi Salihagić u 77. minuti. Utakmica je završena pobjedom Viteza od 2:1.

Utakmice 17. kola Prve lige FBiH

Novi Travnik šokirao Rudara u Kaknju, VItez ostvario važnu pobjedu protiv Zvijezde

E. Oštraković

Odigrane su utakmice 17. kola Prve lige FBiH, a vrlo važne pobjede u borbi za opstanak ostvarile su ekipe Viteza i Novog Travnika.

Posebno iznenađenje je gostujuća pobjeda Novog Travnika, koja se sa ova tri boda gotovo ravnopravno uključuje u borbu za opstanak.

Vitez je na samom otvaranju susreta bio dosta konkretniji od Zvijezde, a prvu pravu priliku imao je Čakar u 17. minuti. Upravo Čakar je doveo Vitez u vodstvo u 25. minuti sa bijele tačke. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Viteza od 1:0. Domaći su već na samom otvaranju imali jako dobru šansu preko Rovčanina, ali je intervenisao golman gostiju. Armin Jazvin je u 70. minuti pogodio za izjednačenje Zvijezde, ali novo vodstvo Vitezu donosi Salihagić u 77. minuti. Utakmica je završena pobjedom Viteza od 2:1.

NK Vitez - NK Zvijezda 2:1 (Čakar, Salihagić/ Jazvin)

NK Vitez: Kragić, Vujica, Sarvan, Salihagić, Bešić, Rovčanin, Topalović, Kadrić, Fazlić, Čakar, Gačan.

NK Zvijezda: Ružić, Petrović, Kurtalić, Vučić, Lukić, Janjić, Antić, Šarkanović, Maksimović, Jazvin, Đekić.

Rudar je na svom terenu dočekao ekipu Novog Travnika, te se očekivala pobjeda domaće ekipe. Ipak Knežević je Šokirao Rudar u prvom poluvremenu, te su gosti otišli na odmor sa minimalnim vodstvom. Domaći su u drugom dijelu pokušati da dođu do izjednačenja, ali to im nije pošlo za rukom, te se gosti kući vraćaju sa velika tri boda.

FK Rudar - NK Novi Travnik 0:1 (Knežević)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Bekan, Cana, Čehajić, Goralija, Subašić, Kobilica, Neimarlija, Kovač, Filan, Šubo, Čizmić.

NK Novi Travnik: Poračanin, Petrović, Zaimović, Opardija, Hota, Petak, Silajdžija, Duraković, Knežević, Lucić, Buljubašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi