Bonić: Krupa je favorit, ali nećemo se unaprijed predati

Trener Viteza uoči gostovanja Krupi

Bonić: Krupa je favorit, ali nećemo se unaprijed predati

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nakon utakmice protiv Olimpica ostali su bez prvog trenera Borisa Pavića.

Prvi čovjek Vitežana Vlatko Kafadar, koji je najzaslužniji za uspjehe ovog kluba i plasman u Premijer ligu nakon utakmice kritikovao je Pavića, što se stručnjaku iz Sinja nije svidjelo, te je pokupio svoje stvari i otišao iz Viteza.

Njega će u narednoj utakmici protiv Krupe na klupi zamijeniti prvi pomoćnik Ivica Bonić, a nakon utakmice protiv Krupe rukovodstvo kluba imenovat će i novog šefa struke.

Teško gostovanje je pred Vitezom jer Krupa ove sezone igra sjajno na svome terenu.

"U ovoj ligi nema teških i laganih utakmica, svaka je zahtjevna i ako joj ne priđete dovoljno ozbiljno onda čete teško izbjeći poraz. Mi znamo kome idemo u goste i kako domaćini igraju na svome terenu. Oni su blagi favoriti jer su dobro prilagođeni igri na toj podlozi, ali mi svakako ne idemo tamo da se predamo" ističe Bonić.

Odlazak Borisa Pavića malo je poremetio atmosferu u klubu

"Sigurno je da su dešavanja oko kluba malo poremetila atmosferu u svlačionici, mi se trudimo da to stavimo u drugi plan, kako bi pokušali protiv Krupe izvući povoljan rezultat. U konkurenciji za ekipu neće biti Milana Muminovića koji ima tri žuta kartona, a zbog povrede će utakmicu propustiti Ivan Livaja i Nermin Varupa. Vjerujem da možemo ostati neporaženi protiv veoma jakog protivnika, što bi nam svakako dalo određeni mir pred ovu reprezentativnu pauzu" kazao je Bonić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi