Bonić u Slaviji iz Praga na poziv Plišeka

Šef struke NK Vitez

Bonić u Slaviji iz Praga na poziv Plišeka

S. Mlaćo

Vitez je u subotu poražen od Slobode sa 2:0, a u ovom meču Vitežani su bili bez šefa struke Ivice Bonića koji se nalazi na stažiranju za UEFA Pro licencu u češkoj Slaviji iz Praga.

Naime, Bonić će u Češkoj boraviti o 26.04. do 10.05. ove godine, a jučer je pristustvao i utakmici češke HET Lige između Slavije i Slovačkog (0:0).

Šef struke Vitežana u Slaviju je stigao na poziv Jiržija Plišeka, trenerskog stručnjaka koji je u bh. javnosti poznat po tome što je vodio sarajevske rivale Sarajevo i Željezničar, te jedna od najzaslužnijih osoba u transferu Edina Džeke iz Željezničara u Teplice.

"Plišek je direktor omladinske škole Slavije i zahvaljuem mu se što mi je omogućio stažiranje u najstarijem češkom klubu koji je sada organizovan na visokom nivou", kazao je Bonić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bonić je po drugi put sjeo na klupi Viteza, a naslijedio je Branka Karačića početkom krajem janura ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi