Važna pobjeda Slobode protiv Viteza, Tuzlaci čekaju kiks Čelika

Liga za opstanak, 7. kolo

Važna pobjeda Slobode protiv Viteza, Tuzlaci čekaju kiks Čelika

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je večeras na Tušnju savladala Vitez sa 2:0 u susretu 7. kola Lige za opstanak, te je tuzlanski tim došao na korak od opstanka u društvu najboljih timova BiH.

Prvo poluvrijeme utakmice na Tušnju nije ponudilo mnogo, ali je Sloboda iz prve šanse pred golom gostiju došla u vodstvo. Osmanagić je ubacio iz kornera, Husić prebacio loptu na pet metara gdje se našao Edis Smajić koji je pogodio za 1:0.

Potom je uslijedio period jako slabe fudbalske predstave, a nova uzbuđenja viđena su tek u finišu. Sloboda je prijetila preko Rustemovića i Smajića, a na drugoj strani pokušao je Ivičić, no na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima.

Vitez je nešto aktivnije krenuo u nastavak, pokušali su iznenaditi Slobodu, ali je zatim uslijedila polukontra domaćeg tima koja donosi i drugi gol. U 52. minuti Amer Bekić pogađa za prednost od 2:0.

Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Sloboda je bez problema sačuvala prednost i došla je do važna tri boda, te sada željno čekaju kiks Čelika protiv GOŠK-a u Gabeli koji bi im vjerovatno osigurao opstanak.

Liga za opstanak, 7. kolo:

Sloboda - Vitez 2:0 (Smajić 14', Bekić 52')

SLOBODA: Muminović, Terzić, Rustemović, Todorović, Bekić, Smajić, Lazevski, Osmanagić, Husić, Ivetić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Hadžanović, Ivičić, Vrhovac, Bojo, Vranjić, Šivšić, Vukoja, Jevtić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir K Hasin
Odose nam daleko Sloboda i Borac.U razgovoru sa nasim igracima danas osjetio sam da su se predali.Jebi ga idemo u federalnu pa u borbu sa Bratstvom i Toskom.Na zalost.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi