Bonucci već napravio problem u svlačionici Milana

Želi pokazati odmah ko je gazda

Bonucci već napravio problem u svlačionici Milana

E. Čaušević

Vjerovatno najveće iznenađenje ovog ljetnog prelaznog roka jeste transfer Leonarda Bonuccija iz Juventusa u Milan.

Bonucci je svojom odlukom da dres Juventusa zamijeni dresom Milana uzdrmao sportsku javnost u Italiji, ali i cijeloj Evropi. Transfer koji zasigurno niko nije mogao ni zamisliti prije nekoliko sedmica kao bomba je odjeknuo početkom prošle sedmice.

Standardni štoper Juventusa je bio na meti nekih engleskih klubova, no na kraju se odlučio za Milan. Mnogo špekulacija postoji zbog čega je Bonucci napustio Staru damu, a mnogi vjeruju da je Massimiliano Allegri prekrižio ovog igrača zbog tuče sa Danijem Alvesom.

Ipak, Bonucciju nije dugo trebalo da u Milanu napravi "problem". Naime, Bonucci je odmah zatražio dres sa brojem 19 kojeg je ranije zadužio novi igrač Rossonera, Franck Kessie. Također, Bonucci je uzeo i kapitensku traku iako je u Milanu svega nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kessie je broj 19 uzeo u čast svog oca koji je preminuo na taj datum, ali je na veliko iznenađenje zatekao u svlačionici dres sa brojem 14. Mnogi navode da je to velika razlika između običnih i velikih fudbalera. Primjera radi, kada je Ronaldo iz Real Madrida došao u Milan nije ni pomislio da uzme "devetku" kako su mnogi očekivali, jer je poručio da zna da je to Inzaghijev broj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi