Vlada Republike Srpske odobrila Borcu dva miliona KM?

Dobre vijesti za Velikana iz Platonove

Vlada Republike Srpske odobrila Borcu dva miliona KM? · Saznajemo

A. Beganović

Vlada manjeg bosanskohercegovsačkog entiteta Republike Srpske prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba na današnjoj sjednici odobrila je za FK Borac dva miliona KM.

Nekadašnji prvak naše zemlje, Borac iz Banja Luke, u velikim je finansijskim problemima završio prošlu godinu. Fudbalerima i radnoj zajednici nisu redovno isplaćivane plate, a u FK Borac nisu skrivali da imaju finansijskih problema.

Javno je o tome govorio potpredsjednik kluba Bogoljub Zeljković, koji je između ostalog istakao i da očekuju od relevantnih entitetskih institucija da im pomognu u ovim teškim trenucima.

"Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca, jer igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguju od jula. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plata, a u tu treba uračunati i neka potraživanja od ranije, prije svega mislim na dugovanja prema igračima, koji su sa Gradskog stadiona otišli ljetos.

Riječ je o iznosu od 2.000.000 maraka i sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo da riješimo. Već smo obavili razgovore sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama i nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme", za Glas Srpske je istakao Zeljković.

A, pomoć je kako SportSport.ba saznaje stigla danas. Naime, informacije, još uvijek neslužbene, do kojih je došao SportSport.ba kažu da je Vlada Republike Srpske na dašanjoj sjednici odobrila za Borac dva miliona KM.



SportSport.ba je pokušao kontaktirati potpredsjednika FK Borac Bogoljuba Zeljkovića kako bismo dobili potvrdu ovih informacija, no na naše pozive nije odgovarao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova finansijska injekcija će sasvim sigurno Velikana iz Platonove podići iz "mrtvih", a njoj će se obradovati i mnogi fudbaleri kojima Borac duguje novčana sredstva i koji su preko Sindikata pokrenuli procese.

No, bilo kako bilo, odlična je stvar za bosanskohercegovački fudbal to što će Borac riješiti finansijske probleme, a bilo bi dobro da se nadležne institucije u Federaciji Bosne i Hercegovine i kantonima ugledaju na Vladu manjeg bh. entiteta.

Inače, Borac s pripremama počinje u subotu kada će šef struke Vinko Marinović izvršiti prozivku, a završni dio priprema biće obavljen u Turskoj gdje je planirano i da se odigra nekoliko utakmica.

Dodajmo i da se Borac nakon prvog dijela sezone nalazi na 3. mjestu tabele sa 33 osvojena boda. Šest više i utakmicu manje ima prvoplasirani Zrinjski, a nekadašnji prvak BiH će drugi dio sezone otvoriti Kup susretom sa Rudar Prijedorom.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Oni su velikani al samo po veličanju ratnih zločinaca! Velikana i kjurca!!
15 2
bazaorao
Ista ta vlada da penzionerima penziju 200 KM, a tečićima i dajdžićima za njihovu nesposbnost 2. miliona. Svaka čast Vladi RM. Abd i sljedeće godine ih morali pomoći al sa 10 miliona.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi