Marinović u subotu proziva
Situacija u Borcu nije nimalo dobra.

Banjalučani počinju s radom

Marinović u subotu proziva

E. Ganibegović

Dok je većina drugih klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine već počela s pripremama, Borac malo "kasni". Razlozi nisu lijepi, no pripreme će početi s malim zakašnjenjem. 

Prvi dio sezone Borac je završio na sjajnom trećem mjestu. Poslije 19 odigranih utakmica Banjolučani imaju 33 boda, šest manje i utakmicu više od prvoplasiranog Zrinjskog.

Cilj je još uvijek da se izbori Evropa, bilo kroz ligu ili osvajanjem kupa, a s pripremama će Vinko Marinović i ekipa krenuti u subotu, 14. januara. 

Borac će u drugom dijelu sezone izgledati dosta drugačije, s obzirom na to da su se s klubom razišli igrači kao što su Zakarić, Begić, Ćorić, Spremo, Andrić...

Također, ugovor je istekao Momčilu Mrkaiću i trenutno se radi na tome da se postigne dogovor i produži saradnja, no situacija je daleko od bajne i idealne.

Početak priprema je i bio zakazan za početak januara, no sve je bilo pod znakom pitanja pošto je Borac u ogromnim dugovima i to ne kriju.

Oglasi

Potpredsjednik kluba Bogoljub Zeljković izjavio je da bi finansijska injekcija od 2 miliona KM mogla stvari okrenuti u pravom smjeru.

"Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca, jer igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguju od jula. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plata, a u tu treba uračunati i neka potraživanja od ranije, prije svega mislim na dugovanja prema igračima, koji su sa Gradskog stadiona otišli ljetos.

Riječ je o iznosu od 2.000.000 maraka i sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo da riješimo. Već smo obavili razgovore sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama i nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme", za Glas Srpske je istakao Zeljković.

Šta će na kraju biti, ostaje da vidimo. Jasno je da je pred Borcem novi težak period koji valja premostiti, a u ovom momentu sigurno ne mogu u Banjoj Luci hladne glave misliti samo na krajnji cilj, a to je izlazak na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvu utakmicu u Premijer ligi u nastavku Borac igra krajem februara protiv Širokog Brijega na svom terenu, a vidjet ćemo kako će izgledati ta ekipa do tada. Jasno je da će biti i dolazaka i odlazaka, no rješavanje finansijskih pitanja je trenutno prioritet. 

Prije toga, odigrat će utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine i to protiv Rudara iz Prijedora, a taj meč je zakazan za 18. februar. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Ugasili se, ako Bog da.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti