Borac dobio novog predsjednika: "Uspjeli smo da pobijedimo"
Foto: Mondo.ba

Vico Zeljković na čelu Banjalučana

Borac dobio novog predsjednika: "Uspjeli smo da pobijedimo"

E. Škorić

U Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci u 19 časova počela je sjednica Skupštine FK Borac, a na njoj su donesene neke važne odluke.

Jednoglasno je za novog predsjednika Borca izglasan Vico Zeljković, a pretheodno je na dnevnom redu bilo prihvatanje ostavku nekoliko članova Uprave, izvještaj o radu, te ostavka dosadašnjeg predsjednika Branka Kovačevića.

Sjednici su prisustvovala 22 od 27 delegata, a nakon što je izabran za predsjednika Borca, Zeljković je izjavio:

"Zahvalio bih se Skupštini na povjerenju. Velika odgovornost je preda mnom i Upravi, imaćemo dosta posla da stavimo Borac tamo gdje mu je mjesto. Mi smo uspjeli da pred FS BIH da dokažemo da smo riješili slučaj Džaja", rekao je Zeljković.

"Nismo u roku uspjeli da dostavimo odluku, ali smo izdržali pritiske i radili sve da riješimo slučaj Džaja i FK Borac bez obzira ko bude sjedio ovdje neće imati problem sa FK Džaja. Znali smo da nam treba 12 glasova za opstanak koji smo izborili na zelenom terenu, pored svih problema", dodao je on.

"Savez nije mogao da zažmiri na naše stvari koje smo napravili, prije svega na rjesavanje slučaja Džaja i biće vruće u narednim danima na Gradskom stadionu", istakao je Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvalio se i Miletu Kovačeviću, koji je pomogao da Borac slučaj prijavi UEFA-i.

"Hvala Mili Kovačeviću na pomoći da se delegira i da sve ide na UEFA, koja će odlučiti da li možemo da ostanemo. Uspjeli smo da pobijedimo i da ide pred UEFA, neozbiljno je da komentarišamo kakva će biti odluka, ali pokušaćemo da uradimo sve da dokažemo da treba da ostanemo u Premijer ligi BiH".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sodaso
Tako je.Gonite ona zenicka govna u pm.
9 15
jasko
Borac se ne moze tek tako igrati sa savezom jer niste isplatili iz razgovora nekih 650.000 KM Niste nista po tom napravili i u redu je da igrate drugu ligu sta vi mislite da se sa savezom moze kako ko hoce.Krave se vezu za rogove a ljudi za rijec.nije fer sto to radite vi iz Borca.Jeli savez cirkus ili sta.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti