Potvrđeno: Slučaj Borac ide UEFA-inom Odjelu za licenciranje

Održana sjednica IO NFSBiH

Potvrđeno: Slučaj Borac ide UEFA-inom Odjelu za licenciranje · Zvanično

E. Škorić

U Sarajevo je danas održana 25. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića.

Sjednici je prisustvovalo 13 članova IO NS/FS BiH i član Odbora za posredovanje Sead Kajtaz.

Na sjednici su usvojene odluke i zaključci, kako slijedi:

1. Zapisnik sa 24. sjednice IO NS/FS BiH održane dana 28.05.2018. godine u Zenici, sa informacijom o realizaciji zaključaka.

2. Reprezentativne aktivnosti

a) Izvještaj selektora „A“ selekcije Roberta Prosinečkog sa prijateljskih utakmica BiH – Crna Gora i Južna Koreja – BiH;
b) Izvještaj selektora „U-21“ selekcije Vinka Marinovića sa prijateljske utakmice Albanija –BiH;
c) Odluka o imenovanju stručnih štabova „U-19“ selekcije u sastavu: Slaven Musa –selektor, Vedin Musić – trener asistent, Zoran Dragišić – trener asistent i Goran Brašnić – trener vratara. Za futsal selekciju imenuje se stručni štab u sastavu: Ivo Krezo – selektor, Ivan Stanković – trener asistent, Nijaz Mulahmetović – trener asistent i Goran Melher – trener vratara

3. Domaća takmičenja:

a) Izvještaji o radu Komiteta za takmičenje i Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH za sezonu 2017/2018, a lista službenih lica za sezonu 2018/2019 će biti razmatrana na narednoj sjednici izvršnog organa NS/FS BiH;
b) Odluka o trokružnom bod sistemu takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;
c) Propozicije takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;
d) Odluka o kalendaru takmičenja BHT Premijer lige BiH za takmičarsku sezonu 2018/2019;
e) Odluka o naknadama za treniranje igrača;
f) Odluka o iznosima kazni za žute i crvene kartone takmičenja NS/FS BiH;
g) Odluka o obrascu ugovora igrača, profesionalaca i amatera.
h) Disciplinski pravilnik NS/FS BiH.

4. Analiza sponzorskih ugovora NS/FS BiH;

5. Izvještaj o provedenim reformama administracije NS/FS BiH;

6. Izvještaj o reinspekcijskom pregledu registracionih saveza.

7. Informacija o finansijskoj situaciji u NS/FS BiH.

8. Informacija sa Kongresa FIFA održanog u Moskvi 13.06.2018. godine;

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor je donio i odluku o odgođanju žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za sutra u 12:00 sati.

Razlog za odgađanje žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige je zahtjev FK „Borac“ Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH od dana 29. 05. 2018. godine, a koji je Izvršnom odboru NS/FS BiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice.

Kao što je poznato, prednje navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u „BH Telecom“ Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova.

FK „Borac“ Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NS/FS BiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor NS/FS BiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba BHT Premijer lige BiH biće naknadno utvrđen.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kikimusampa
Prvostepena komisija - Borac bez licence. Drugostepena komisija - Borac bez licence. Sjednica IONFSBiH 7. juni - Borac nije uputio nikakav zahtjev. Borac bez licence. Sjednica IONFSBiH 19. juni - Borac sat vremena prije sjednice dostavlja papirologiju organu saveza koji nije nadležan za licenciranje i uz pomoć FSRS pravi cirkus na koji če UEFA staviti tačku. UEFA - FK Borac (1. Liga RS)
23 6
Sodaso
Ma tako je.Tjerajte celik vise u vrazju mater.
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi