UEFA ponovo grupisala klubove: Borac saznao nove moguće protivnike!

Za 2. pretkolo Lige prvaka

UEFA ponovo grupisala klubove: Borac saznao nove moguće protivnike!

A. Čaušević

U novoj sezonu Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu prvaka predstavljat će Borac kao šampion Premijer lige. 

Borac će u prvom pretkolu imati izuzetno težak zadatak jer Banjalučane čeka zahtjevan dvomeč protiv prvaka Rumunije, ekipe Cluja.

Velikan iz Platonove će u srijedu učestvovati u novom žrijebu, u pitanju je drugo pretkolo Lige prvaka za koje je UEFA napravila novo grupisanje.

Pobjednik para Borac - Cluj je postavljen među nositelje pa u slučaju eventualnog prolaska bh. šampiona bio u drugom pretkolu čekao laški posao.

Mogući protivnici Borca u drugom pretkolu su pobjednici sljedećih parova:

Shkëndija (MKD) - Mura (SLO)
Žalgiris Vilnius (LIT) / Linfield (SI)
HJK Helsinki (FIN) / Budućnost Podgorica (CG)
Fola Esch (LUK) / Lincoln Red Imps (GIB)

Kada su u pitanju ostali klubovi iz regiona Crvena zvezda je nositelj i može igrait protiv sljedećih timova: Connah's Quay Nomads (VEL) - Alashkert FC (ARM), Dinamo Tbilisi (GRU) / Neftçi (AZE) i Maccabi Haifa (IZR) / Kairat Almaty (KAZ).

I zagrebački Dinamo će u slučaju da izbaci Valur s Islanda biti nositelj. Potencijalni rivali Modrih su: Slovan Bratislava (SVK) / Shamrock Rovers (IRS), Flora Tallinn (EST) / Hibernians (MLT), Omonoia (KIP).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, utakmice prvog pretkola se igraju 6. ili 7. jula, a revanš susreti su na programu sedam dana kasnije. Mečevi drugog pretkola na rasporedu su 20./21. te 27./28. jula.

Važno je napomenuti da će Borac u slučaju da ispadne od Cluja svoj evropski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige. I za tu rundu će žrijeb biti održan u srijedu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mazi
Haha , e zbog ovih kompleksa nam je drago što smo vam oteli titulu hahaha , ko se zadnji smije , najslađe se smije ...
2 19
Husrefbeg22
Treba im oduzeti titulu i prvenstvo proglasiti neregularnim
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti