Lalatović: Dok sam dolazio već sam se oznojio, zamislite tek sutra...

Uoči meča Borca i Igmana

Lalatović: Dok sam dolazio već sam se oznojio, zamislite tek sutra...

E. Škorić

Borac je loše otvorio sezonu, ali je pobjeda u Posušju rezultatom 2:0 popravila utisak i možda je nagovještaj boljih dana za Banjalučane.

Tim Nenada Lalatovića će sada na stadionu "Mlakave" u Novom Gradu biti domaćin ekipi Igmana iz Konjica, novom članu Premijer lige.

U Borcu ne potcjenjuju rivala, a trenera Lalatovića najviše brine igranje u dnevnom terminu na skoro 40 stepeni.

"Sigurno nas čeka jedna jako teška utakmica, jako zahtjevna jer opet igramo u pet popodne, biće jako vruće pa igrači moraju da daju više od maksimuma da bismo zabilježili pobjedu. Neće biti lako igrati, evo dok sam dolazio na konferenciju sam se oznojio, a zamislite sutra u pet popodne šta će biti. Lično mislim da mom timu ne odgovara da igra na 40 stepeni, ali kako nama tako i njima! Ne postoji nikakav alibi. Žao mi je što opet igramo na gostujućem terenu. Nijednu utakmicu nisam vodio kao domaćin, moja velika želja je da igramo ovdje u Banjaluci zbog publike i atmosfere", rekao je Lalatović danas na press konferenciji.

Srbijanski stručnjak izuzetno poštuje rivala sa kojim se prvi put susreće.

"Gledao sam ih protiv Širokog Brijega, prvo poluvrijeme su odigrali fenomenalno. Imaju kvalitet, kao i sve ekipe u Premijer ligi BiH, ovdje je nešto nevjerovatno, nema opuštanja nijedne sekunde. Ja dolazim iz lige gdje sam radio 12 godina, imam puno utakmica iza sebe i tamo sam mogao da kažem na nekim mečevima: 'Znam, sigurno ću pobijediti, bolji sam'. Ovdje nema opuštanja, svaki meč je pozitivna trema, posebno jer su igrali odlično protiv Širokog Brijega. Pojačali su se dodatno, ekipa koju ne smijemo nimalo potcijeniti jer nam ništa neće značiti pobjeda u Posušju, ako sad ne osvojimo sva tri boda. Moramo da vežemo nekoliko pobjeda, ali mene raduje što svako-svakog može da pobijedi. To govori o kvalitetu lige".

Oglasi

On je kazao da sutra ne može da računa na povrijeđenog Piščevića, kao niti na Aleksandra Subića, ali Jovo Lukić je također nedovoljno spreman i vidjet će hoće li sutra računati na njega.

"Danas idemo u karantin, u Novom Gradu ćemo odraditi trening da osjetimo teren i sutra igrati utakmicu kao domaćini, a ustvari kao gosti. Daćemo sve od sebe da zabilježimo novi trijumf i da budemo među prva tri tima. Izlazak u Evropu je primarni cilj, rekao sam i da želim jedan od dva trofeja, a da li ću uspjeti u tome, pokazaće vrijeme", dodaje Lalatović.

I mladi nogometaš Borca Enver Kulašin je dao svoj komentar pred ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igman je odigrao meč sa izmijenjenom ekipom u odnosu na prošlu sezonu, pa nismo ni mogli posebno dobro da ih upoznamo. Protiv Širokog Brijega su bili jako dobri, propustili nekoliko dobrih šansi. Nama je bitna prethodna pobjeda jer smo vratili samopouzdanje s obzirom da nije upitan kvalitet našeg tima. Nadam se da ćemo to sutra i pokazati na terenu", rekao je Kulašin.

Četvrto kolo otvaraju danas Velež i Željezničar, a sutra se sastaju Borac i Igman, zatim Sarajevo i Posušje. U nedjelju su na programu dva meča i to: Tuzla City - Sloboda, Široki Brijeg i Leotar, dok je odgođen duel Sloge i Zrinjskog.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Eto Lalatovicu,Vice je priskocio u pomoc,sudi vam vas glavni igrac.Fakat ako vam to treba prituv Igmana,onda ste dno dna.Hajd sada Lalatovicu,okreki na malo svoga fasizma,iukanja,"ugrozenosti"..nabijem vas defektne na neku stvar..al ne moju:)
4 1
Handofsibir
Utakmice na Svjetskom prvenstvu se igrale 13:30, pa i na nekim evropskim, evo sada npr Fulham - Liverpul u 13:30, nije samo do nas ni do utakmica pod reflektorom
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi