Borac je privremeno spašen, revizija stiže u Platonovu

Borac je privremeno spašen, revizija stiže u Platonovu

Adnan Beganović

Uplatom od 310.000 KM Vlada i predsjednik Republike Srspke spasili su Borac od sigurnog stečaja. 

Međutim, banjolučki klub na ovaj način nije ni na pragu riješavanja nagomilanih finansijskih problema, a što je još gore niko nije odgovarao za minus od 13 i po miliona maraka.

"U klub će ući revizija koja bi trebalo da utvrdi ko je i kako napravio minus od preko 13 miliona maraka. Posebno je problematičan period od 2004.do 2009.godine kad je tadašnje Sportsko - fudbalsko preduzeće Borac napravilo dugovanja u iznosu od 4.700 00 KM", istakao je predsjednik Borca Draško Ilić, koji je dodao da su nekadašnji igrači ovog kluba Boris Raspudić, Nemanja Bilbija i Vule Trivunović imali razumjevanja za novonastalu situaciju, dok je bilo i onih koje nije interesovala sudbina Borca (Darko Maletić, Marko Maksimović, Milan Vukelja...).

Borac je do prije četiri dana bio klub pred stečajem i bilo je veliko pitanje da li će se naći u žrijebu za narednu sezonu Premijer lige. Na kraju u pomoć je pritekla institucije Republike Srpske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliko je i pitanje koliko su dometi sadašnjeg igračkog kadra. Klub je ostao bez desetak fudbalera iz prošle sezone, a tu su iz Krupe stigla neka nova imena.

Za razliku od Borca Vlada RS nije široke ruke kad je u pitanju pomoć drugim klubovima iz RS. Tako u Slaviji tvrde  da je Borcu do sad od strane entitetskih organa uplaćeno po raznim osnovima oko 800.000 KM, a Slaviji samo 5.000 KM. I nastup Slavije u Premijer ligi bio je upitan zbog dugovanja, ali za razliku od Borca, ekipi Slavije u pomoć je pritekao grad Istočno Sarajevo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.