Borac bez ispaljenog metka u Izraelu, ali odluka pada u Banjaluci

Odigrana prva utakmica

Borac bez ispaljenog metka u Izraelu, ali odluka pada u Banjaluci

E. Oštraković

Juniori Borca danas su odigrali prvu utkamicu u okviru polufinala playoffa Omladinske Lige prvaka.

Protivnik je bila ekipa Ashdoda iz Izraela koja je ostvarila pobjedu od 2:0 na domaćem terenu protiv predstavnika iz Bosne i Hercegovine.

Domaća ekipa bila je favorit na svom terenu u prvom susretu, te su opravdali tu ulogu sigurnom pobjedom u prvoj utakmici.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćeg tima, a jedini gol u prvom dijelu utakmice djelo je Abergela iz 25. minute.

U drugom poluvremenu Borac je pokušao da dođe do izjednačenja, ali nisu uspjeli postići niti jedan gol.

Zato domaći tim jeste. U 51. minuti Mucha je sa bijele tačke postigao drugi gol za Ashdod, te je tako postavio konačan rezultat.

Borac je u posljednjih deset minuta imao igrača više nakon što je Ifrah dobio crveni karton, ali ni to im nije pomoglo da postignu gol

Revanš utakmica između ove dvije ekipe igra se 12 oktobra u Banja Luci.

Top Komentari

pjanke.sa
Pa nema tamo tate Vice.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi