Fudbalski savez BiH bez milosti: Borcu slijedi žestoka novčana kazna, zatvara se i tribina

Zbog nereda na utakmici sa Sarajevom

Fudbalski savez BiH bez milosti: Borcu slijedi žestoka novčana kazna, zatvara se i tribina · Saznajemo

Adnan Beganović

Aktuelni lider Wwin lige, banjolučki Borac, će biti žestoko kažnjen zbog nereda tokom Kup susreta sa Sarajevom. Rasističko vrijeđenja Penarande, te ubacivanje pirotehničkih sredstava i predmeta na teren, prema našim informacijama će skupo koštati Borac.

Fudbalski klub Borac iz Banja Luke će biti žestoko kažnjen zbog ponašanja dijela navijača ovog kluba tokom prvog četvrtfinalnog Kup susreta sa Sarajevom, neslužbeno saznaje SportSport.ba.

Prvi susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva odigran na Gradskom stadionu u Banjoj Luci je završio bez pobjednika (0:0), tako da će odluka o putniku u polufinale pasti u revanšu koji se za desetak dana igra na Koševu.

A, duel u Banjoj Luci su između ostalog obilježile i sramotne scene koje je izazvao dio navijača Borca pred sami kraj meča što će, kako nezvanično saznaje SportSport.ba, skupo platiti Velikan iz Platonove.

Naime, pred sami kraj meča došlo je do velike gužve na terenu, pa čak i fizičkog obračuna, a tokom prekida je dio navijača Borca sa istočne tribine rasistički vrijeđao fudbalera Sarajeva Penarandu.

Oglasi

Osim toga, sa pomenute tribine je bačena i baklja na pomenutog fudbalera i određeni predmeti na teren, a na video snimku se može uočiti da je baklja pala tik pored njega, te da je zapravo Penaranda bio miljenik sreće s obzirom da je mogao biti pogođen i ozbiljnije povrijeđen.

Zabilježio je to i delegat u svom izvještaju, a prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba za sutra je zakazana sjednica Disciplinske komisije na čijem dnevnom redu će biti i ovaj slučaj.

Naše informacije govore da čelnici Fudbalskog saveza naše zemlje nemaju namjeru tolerisati ovakvu vrstu ponašanja navijača, što je zapravo potvrđeno i žestoko kaznom za Sarajevo nakon što je dio navijača sa istočne tribine vrijeđao i pitrotehničkim sredstvima gađao fudbalere i stručni štab Širokog Brijega.

Kažnjeno je Sarajevo sa 15.000 KM, a kako je ranije zbog sličnog incidenta bilo kažnjeno uslovno, stadion Koševo je zatvoren za jedan meč, a istočna tribina će biti bez publike u još dva susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slična kazna prema našim informacijama očekuje i Borac, pa s obzirom na rasističke ispade, novčano veća, odnosno aktuelni lider Wwin lige bi mogao biti kažnjen sa 20.000 KM, a izvjesno je i da će tribina s koje je Penaranda vrijeđan i gađan bakljom biti zatvorena na određeni period.

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine će na ovaj način poslati poruku da nema nedodirljivih te da u budućnosti neće imati milosti prema klubovima čiji navijači se ne ponašaju u skaldu sa civliziranim normama.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tribina zatvorena protiv zvijezde, a novčanu kaznu plaća dodik.
2 0
Zvornicki
Zašto niste napisali da su uzvikivao Ubij Ubij Turčina I da su govorili Kosovo srbija???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti