Rožman nakon Borca spomenuo sporni gol Zvijezde 09, Marinović znao šta čeka Borac večeras

Press konferencija

Rožman nakon Borca spomenuo sporni gol Zvijezde 09, Marinović znao šta čeka Borac večeras

Endin Čaušević

Borac i Sarajevo odigrali su prvi meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine koji je završen bez golova, a nakon utakmice na press konferenciji oba trenera otkrila su svoje utiske.

Večeras smo na stadionu u Banjaluci vidjeli nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali su na kraju mreže mirovale.

Ovim rezultatom sve je ostalo otvoreno što nam garantuje izuzetno uzbudljiv revanš koji će se igrati 13. marta na Koševu.

Nakon utakmice oba trenera otkrila su svoje impresije na press konferenciji, a prvi prisutnim novinarima se obratio Simon Rožman.

"Čestitke momcima na jednoj dobroj borbi, organizaciji i disciplini. Znali smo da prva utakmica neće puno toga promijeniti jer se igraju dva meča, ali sigurno da smo napravili jednu dobru stvar, zadržali nulu iza što je jako dobro bitno", rekao je Rožman i dodao.

"Pokazali smo jedno dobro zajedništvo, žao mi je što ne budemo nagrađeni za neke situacije, dečki stvarno nakon one prve utakmice ginu, ali i puno stvari koje nam ne idu na ruku kao prošla utakmica i taj gol iz ofsajda. Mislim da je put pravi, ništa nije odlučeno, za tri-četiri dana imamo novu utakmicu i vjerujemo u ovu ekipu".

Poslije Rožmana riječ je dobio trener domaćeg tima Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Znali smo da slabiji start Sarajeva nije realna slika te ekipe i očekivali smo jednu ovako tvrdu utakmicu od samog početka. Možda kad pogledam utakmicu Sarajevo se postavilo malo defanzivnije, čekali su tu priliku iz tranzicija... Dok smo s druge strane mi, pogotovo u prvom poluvremenu imali tu čistu priliku koju je golman Sarajeva odbranio", kazao je Marinović i nastavio.

"U drugom poluvremenu imali smo taj posjed, tražili smo te neke situacije i izmjenama pokušali da dođemo do gola što nismo uspjeli. Možda nas je malo i taj ritam bilo je dosta prekida i nismo uspjeli da uhvatimo pravi ritam utakmice. Na kraju 0:0 i ostaje ta druga utakmica koja će odlučiti koja ekipa će otići u polufinale".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Treba nabiti ove traktoriste sada u Sa!
1 0
Drakula
Puna podrska Rozmanu!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi