Lalatović nije dao izjavu, ali je njegov pomoćnik negdje vidio deset stopostotnih prilika

Vidojević naravno prezadovoljan

Lalatović nije dao izjavu, ali je njegov pomoćnik negdje vidio deset stopostotnih prilika

Eldar Ganibegović

Na otvaranju sedmog kola Premijer lige BiH Leotar je u Novom Gradu s 0:1 savladao ekipu Borca.

Gol odluke postigao je Ognjen Todorović u 45. minuti utakmice.

Bio je to praktično jedini opasan pokušaj ka golu Borca koji je tokom većeg dijela utakmice napadao i stvarao šanse. Nakon meča izjavu nije dao trener Nenad Lalatović nego njegov pomoćnik Dragan Šarac.

Borac jeste imao šansi, ali, ruku na srce, većina njih nisu bile stopostotne, kojih je Šarac negdje nabrojao čak deset.

"Vidjeli ste i sami, imali smo jedno deset stopostotnih šansi, nismo iskoristili danas. Faktički, iz naše lopte, poklonili njima pas, dali i oni su iz tog jedinog šuta u okvir gola pobijedili ovu utakmicu", rekao je Šarac pa nastavio:

"Šta da kažem? Dosta suh teren, neravan, loš za igru. Ne da ekipi koja napada da stvara šanse, lakše je ekipi koja se brani. Svaka čast Leotaru danas na osvojena tri boda, ali opet mnogo šansi promašujemo. Protiv Slobode pet-šest zicera, danas sedam-osam zicera promašiš. Jako teško je kad izgubiš utakmicu protiv ovakvih ekipa. Mnogo smo utakmica izgubili protiv na papiru slabijih protivnika što nam pravi problem u prvenstvu."

Oglasi

S druge strane, trener Leotara Marko Vidojević nije mogao biti nezadovoljan nakon današnje utakmice.

"Očekivano izuzetno zahtjevna i teška utakmica što zbog vremena, kvaliteta protivnika i onda i terena koji je onako malo diskutabilan. Čestitke igračima na ova tri boda. Izdigli su se poslije jednog jako lošeg poluvremena prošle sedmice, praktično debakla u prvih 45 minuta. Pokazali su karakter, čvrstoću, odgovornost u igri, otvorila nam se jedna situacija i uspjeli smo da damo jako lijep gol", rekao je Vidojević pa nastavio:

"U drugom poluvremenu ulaskom Mrkaića imali su dva visoka igrača. Opterećivali su nas dosta. Borac nije iskoristio dvije-tri izuzetno dobre situacije. Mi smo opet uspjeli da dođemo tri-četiri puta u samu završnicu, ali smo bili brzopletni, tehnički loši, malo smušeni. Generalno, potrošili smo se puno, momački odradili i zaslužili ova tri boda."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Osam kola sedam gostovanja. Sljedećeg utorka, još jedna jako teška i zahtjevna utakmica. Velika tri boda za nas, imali smo u seriji Tuzlu, Borac i sada Sarajevo, ekipe koje su i po kvalitetu i po tabeli i svim segmentima u vrhu. Znači, izborili smo se danas za ono što smo se nadali, da neki igrači koje smo promijenili unesu energiju, pogotovo ova dva mlada igrača u prvom poluvremenu. Dali su sebe možda i više nego što mogu. Mogu samo da izrazim zadovoljstvo i imamo nažalost jako mali period od dva-tri dana da se odmorimo. Neki igrači će se vratiti, velika tri boda i značajna pobjeda za nas", zaključio je.

Ovom pobjedom na jednoj šarenoj tabeli Premijer lige Leotar se probio na šesto mjesto sa sedam bodova, dok je Borac četvrti s tri više. U narednom kolu Leotar će u goste Sarajevu, a Borac će dočekati Zrinjski. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...laze ko Srbin...za 10 godina ce tvrditi da su oni pobijedili ovu utakmicu hahahaha...
5 0
vence
Oj, Borac. Oj , Nenade. Frajko samo kad pobjedi daje izjave :)
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi