Na Mlakvama samo jedan gol, ali za TV špice: Leotar srušio Borac u Novom Gradu

Otvoreno sedmo kolo Premijer lige

Na Mlakvama samo jedan gol, ali za TV špice: Leotar srušio Borac u Novom Gradu

Eldar Ganibegović

Utakmicom Borac - Leotar u Novom Gradu otvoreno je sedmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na stadionu Mlakve krajnji rezultat glasio je 0:1.

Utakmica je počela kao uspavanka uz posjed lopte Borca i tako je bilo sve do 17. minute. Povratna lopta Kulašina za Zakarića koji neprecizno šutira s vrha kaznenog prostora.

Opet je Zakarić bio u šansi četiri minute kasnije. Dočekao je jednu loptu u kaznenom prostoru Leotara i glavom šutirao tik pored gola.

Do gola je Borac mogao u 37. minuti, ali tri šuta banjalučke ekipe izbglokirali su gosti iz Trebinja.

U 42. minuti Puletić brani šut Lukića kojeg je sjajno uposlio Kulašin, nakon toga Đajić izbija u korner i zamalo postiže autogol.

Oglasi

Minuta je bila 45. kada je Leotar izveo prvi korner, igrači Borca su očistili opasnost, a onda nesporazum Zakarića i Spreme koristi Todorović i postiže eurogol za vodstvo Leotara.

Ofanzivno je krenuo Borac u drugo poluvrijeme. Prošetala je lopta kroz peterac Leotara u 52. minuti, Tatar i Mrkaić kasne.

Borac je napadao, a Leotar mogao do drugog gola u 64. minuti. Kontru Leotara upropastio je Pervan koji je čekao vječnost da doda Todoroviću koji je bio potpuno sam.

Odmah nakon toga šansa na drugoj strani. Tatar je bio sam kao duh na petercu Leotara, no glavom je šutirao tik pored gola.

Dvije minute kasnije dobro se Mrkaić oslobodio čuvara, okrenuo i šutirao, ali Puletić je bio na mjestu i odbranio njegov šut.

Oglasi

Puletić se ponovo istakao dvije minute kasnije kada je sjajno odbranio udarac još jednog rezerviste, Cvijanovića.

Novi pokušaj u okvir gola Leotara Borac je imao u 81. minuti. Tatar je šutirao iz slobodnog udarca, ali je sjajni Puletić ponovo bio na mjestu i lako ukrotio njegov pokušaj.

Do kraja je Borac pokušavao da stigne barem do boda, ništa konkretno nije napravio i ostalo je 0:1. Osim Todorovića koji je postigao pobjedonosni pogodak, svakako treba istaći sjajnu partiju Puletića na golu Leotara koji je sjajno čuvao svoj gol. 

Inače, ovo je druga pobjeda Leotara u historiji u gostima kod Borca, nakon 2003. godine kada je trebinjski tim postao i prvak države. 

Ovom pobjedom na jednoj šarenoj tabeli Premijer lige Leotar se probio na šesto mjesto sa sedam bodova, dok je Borac četvrti s tri više. U narednom kolu Leotar će u goste Sarajevu, a Borac će dočekati Zrinjski. 

Oglasi

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Borac - Leotar 0:1 (Todorović 45')

FK Borac: Pavlović, Ćorić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo, Kulašin, Popara, Tatar, Piščević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Puletić, Milović, Glogovac, Todorović, Đajić, Perišić, Cvetković, Cmiljanović, Karić, Šušnjar, Georgiev.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ne moze im ni Sabrija pomoc hahahah
3 0
U ovoj BH kukuruz ligi svi su rezultati moguci, ne bi me cudilo da Zeljo danas razavali FK Srajevo sa jednom petardom, a to je 5 : 0 u korist Zelje.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi