Borac nije slomio otpor Leotara, gosti nose veliki bod u Trebinje
Foto: FK Borac

Bez golova u Banjaluci

Borac nije slomio otpor Leotara, gosti nose veliki bod u Trebinje

E. Čaušević

Fudbaleri Borca večeras su na svom terenu remizirali protiv Leotara (0:0) u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu ozbiljniju priliku na ovoj utakmici vidjeli smo u devetoj minuti kada su šansu imali gosti. Paranos je nakon kontre iskosa šutirao na gol Borca, ali odbranio je to Ćetković.

Borac je prvu šansu na meču imao u 13. minuti. Vranješ je pobjegao gostujućoj odbrani i prizemno šutirao, ali Perišić to hvata.

Tri minute kasnije velika šansa za domaći tim. Ćosić je uposlio Zakarića koji je izašao sam na golmana Leotara, ali je on uspio da zaustavi udarac fudbalera Borca i spasi svoj tim.

Odličnu šansu Borac je imao i u 22. minuti. Nakon opasne akcije domaćih u šansi je bio Moraitis, ali je loše zahvatio loptu glavom, te je ostalo 0:0.

Zakarić je pokušao da iznenadi Perišića lukavim udarcem u 30. minuti, ali je golman Leotara uspio da to odbrani. Četiri minuta kasnije velika šansa za goste. U prilici je bio Sekulović koji je ukrao loptu Ćosiću, ali s nekoliko metara udaljenosti veoma loše šutira.

Oglasi

U drugom poluvremenu gledali smo dosta lošiji ritam utakmice, te nije bilo toliko prilika kao u prvom dijelu meča.

Borac je zaprijetio u 57. minuti kada je Vranješ pokušao iz slobodnog udarca, ali kapiten Borca nije bio dovoljno precizan i ostalo je 0:0.

U 62. minuti Leotar je uzvratio. Ristić je iz teške pozicije jako dobro šutirao, no Ćetković je uspio nekako da odbrani njegov udarac. Na drugoj strani tri minute kasnije pokušao je Meleg, ali promjene rezultata nije bilo.

Banjalučani su imali dobru šansu u 78. minuti kada je Dujaković dobro centrirao, ali Vranješ glavom šalje loptu preko gola Leotara. Domaći su u finišu pokušali da dođu nekako do gola, ali Leotar se uspio odbraniti i osvojiti zaista veliki bod na teškom gostovanju.

Borac nakon dva uvodna kola ima dva osvojena boda, dok je za Leotar ovo odličan početak i imaju četiri osvojena boda, te su trenutno trećeplasirani na tabeli Premijer lige.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Borac - Leotar 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Jovanović, Ćorić, Begić, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Subić, Vranješ, Moraitis, Zakarić.

Leotar: Perišić, Milić, Paranos, Zečević, Sekulović, Nikolić, Ristić, Čolić, Đurić, Bosančić, Arsić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
HAHAHAHAHAHA sampionski Bojac hahahahahaha.Sve se vraca.Smijali se nama za Milsami,oni 10x vecu bruku nedugo dozivili.Smijali se za Tuzla City evo jos veci bruku dozivili
35 6
Rajvosa2019
Inzko im bas zabiberio , Vicin sampion totalno izgubio kompas - neznaju vise gdje udaraju .
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi