Ko će se radovati u Posušju, Prijedoru i Banjoj Luci?

Danas na programu tri susreta 2. kola Premijer lige

Ko će se radovati u Posušju, Prijedoru i Banjoj Luci?

S. Mlaćo
Danas se igraju tri susreta 3. kola Premijer lige naše zemlje.

Program otvaraju od 17 sati u Posušju domaće Posušje i FK Sarajevo, a u istom terminu igraju Rudar Prijedor i Široki Brijeg.

"Napokon se nakon 12 godina Premijer liga vraća na Mokri Dolac i sigurno da možemo biti zadovoljni što smo dio toga svega. Ovaj grad i ovi ljudi su zaslužili ovo što se sada događa u Posušju. Dolazi nam Sarajevo, znamo ko su i što su oni u bosanskohercegovačkom nogometu. Maksimalno poštujemo ekipu Sarajeva, ali isto tako mi ulazimo potpuno spremno i koncentrirano. Bez obzira ko dođe na Morki Dolac, ja vjerujem da će moji momci dati zadnji atom snage i da ćemo pružiti dobru utakmicu", rekao je trener Posušja Denis Ćorić.

On je imao samo riječi hvale za Gorana Sablića, trenera Sarajeva.

"Oni u tim prošlim utakmicama nisu do kraja kompletirali igrači kadar. Međutim, u ovoj posljednjoj utakmici vidi se kvalitetan rad trenera Gorana Sablića kojeg jako dobro poznajem, jer smo zajedno radili u Širokom Brijegu. Očekujem goropadno Sarajevo, ali vjerujem da uz potporu s tribina i maksimalno zalaganje možemo do pozitivnog ishoda. Goran je veliki trener i veliki čovjek, a za njega predviđam da će napraviti dobru karijeru jer ima moderan pristup radu i taktičkim postavkama. Mi se dovoljno dobro poznajemo", dodao je Ćorić.

Sarajevo će u ovom meču biti bez Velkoskog i Oremuša, a pravo nastupa još nemaju ni Lazić te Ševelj.

Oglasi

Prve minute mogli bi upisati novajlije Bodul i Bagarić.

Široki Brijeg želi tri boda iz Prijedora.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv povratnika u Premijer ligu BiH, kojemu i ovom prilikom čestitam povratak u elitu, jer i grad Prijedor i taj kraj zaslužuju premijerligaša", rekao je trener tima sa Pecare Toni Karačić na početku svoga obraćanja dodavši kako se "momčad kvalitetno osvježila i iščistila od prethodnih utakmica".

"Od svojih igrača očekujem kvalitetnu izvedbu i borbu za sva tri boda", dodao je Karačić.

Od 21 sat igraju Borac i Leotar.

Borac je ponižen u Belfastu protiv Linfielda. Bilo je 4:0 i jasno je da suj Banjalučani itekako uzdrmani. Žele se iskupiti protiv novog – starog premijerligaša.

Marko Maksimović vjeruje u svoju ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bez obzira na sve, smatram da smo apsolutni favoriti i ne bježim od toga. Ja sam neko ko apsolutno poštuje ekipu Leotara, iz razloga jer sam igrao tamo, proveo neki fin period, volim Trebinje kao grad, ali mislim da Borac sutra treba da opravda ulogu favorita. Mi smo šampioni države, Leotar je spletom okolnosti ušao u ligu. Drago mi je da je grad stao iza kluba kao što je Leotar i samo oni, Hercegovci, mogu tako brzo da se skupe i da naprave ekipu koja će do kraja polusezone mnogo da se pita, a onda vjerujem da će kasnije napraviti još bolju ekipu i ostati u ligi. Uvjeren sam da će Leotar u sezoni ostvariti svoj cilj, ali mislim da se sutra više pitamo mi nego oni", kategoričan je Maksimović bio u najavi meča.

Podsjetimo, susret Zrinjskog i Veleža je odgođen.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi