Borac saznao potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Ligu prvaka: Cluj najveća "mina"

Klubovi iz regije u igri

Borac saznao potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Ligu prvaka: Cluj najveća "mina"

H. Zilić

Fudbaleri Borca će predstavljati Bosnu i Hercegovinu ove sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija na rasporedu je sutra u 12 sati, a Borac će dočekati u grupi 2 i neće imati status nosioca.

Mogući protivnici Borca u prvom pretkolu su ekipe Cluja, Skhendije, Alashkerta i Budućnosti.

Dakle Banjalučani će putovati u Rumuniju, Armeniju, Sjevernu Makedoniju ili Crnu Goru.

Sa Borcem u grupi su Helsinki, Connah i Mura i te ekipe Banjalučani ne mogu dobiti za protivnike u prvom kolu kvalifikacija.

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali potencijalne protivnike u Konferencijskoj ligi

Sutra će u Nyonu biti održano i izvlačenje parova prvog pretkola evropske Konferencijske lige.

Oglasi

Bosna i Hercegovina će u ovom pretkolu imati tri predstavnika, a to su Sarajevo, Velež i Široki Brijeg koji su u minuloj sezoni Premijer lige izborili plasman u kvalifikacije ovog takmičenja.

Izvlačenje parova zakazano je sutra u 13 sati, a danas je UEFA saopštila grupe po kojima će biti održano izvlačenje, odnosno ko su nositelji i nenositelji u ovom žrijebu.

U drugoj grupi nalazi se mostarski Velež koji će imati ulogu nenositelja na ovom izvlačenju. Mostarski klub će u prvom pretkolu moći igrati protiv LaFiorite (San Marino) Santa Coloma (Andora), Coleraine (Sjeverna Irska) i Domžale (Slovenija).

Što se tiče ekipe Sarajeva oni su smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa će imati ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Sarajevo će tako u prvom pretkolu ovog takmičenja moći igrati protiv Noaha (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija).

Ulogu nositelja u prvom pretkolu imat će i ekipa Širokog Brijega koja će se u ovom žrijebu naći u Grupi 6.

Klub s Pecare u prvom pretkolu može igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija) Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznia (Albanija).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 8. i 15. jula, a na žrijebu će biti jasno ko će imati ulogu domaćina.

Treba dodati da će bh. klubovi već u srijedu saznati i potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovog takmičenja. Naime, u srijedu će biti održan žrijeb za drugo pretkolo, a mečevi su na rasporedu 22. i 29. jula.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kukuruz
Cluj aBd inshallah
17 4
E.Car
Lakši protivnici Veležu nego Sarajevu iako nije nositelj.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi