Oproštaj Borca od Evrope!

Remi sa Linfieldom u Banjaluci

Oproštaj Borca od Evrope!

M. Šljivak

Banjalučki Borac oprostio se od nastupa u Evropi. Prvak Bosne i Hercegovine večeras je u Banjaluci remizirao sa Linfieldom (0:0) i nakon poraza od 4:0 iz prve utakmice oprašta se od Konferencijske lige.

Borac je od prve minute nametnuo svoj ritam igre. Međutim, domaći tim nije pravio previše šansi pred golom Linfielda.

Tek u 32. minuti prvak Bosne i Hercegovine propušta prvu veliku šansu. Stojan Vranješ fenomenalno šutira, ali pogađa stativu gola gostiju.

Šest minuta kasnije ponovo je Vranješ u šansi. Ponovo dobro šutira, ovog puta lopta odlazi preko gola tima iz Sjeverne Irske.

To je bilo sve u prvom poluvremenu ovog susreta nakon kojeg je bilo nepopularnih 0:0.

Nastavak meča nije donio previše. Borac je pokušavao nešto, ali sve je to bilo jalovo i gosti su se čvrstom defanzivom odbranili do samog kraja.

Oglasi

Ostalo je 0:0 i Borac je od predstavnika Sjeverne Irske eliminisan sa ukupnih 4:0 u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Propuštena je velika šansa da se napravi iskorak u Evropi ove sezone. U redovima Borca očigledno nešto ne štima, a dokaz tome je i ostavka trenera Marka Maksimovića dan prije ove utakmice.

Banjalučani se sada okreću prvenstvu Bosne i Hercegovine gdje će braniti naslov prvaka iz prošle sezone.

Konferencijska liga:

Borac - Linfield 0:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Borac: Pavlović, Ćorić, Jovanović, Ćosić, Subić, Vojnović, Begić, Zakarić, Vranješ, Meleg, Moraitis.

Linfield: Johns, Clarke, Callacher, Newberry, Hume, Palmer, Mulgrew, Fallon, Millar, Manzinga, Quinn.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivee
Sutra vico i dodo pokrecu peticiju za ponavljanje dvomeca ?
17 0
Edward NewGate
Da nam je liga korektna ne bi Europu ni igrali.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi