Lešinari sinoć 'zapalili' grad, Borac želi 'istopiti' Linfield

Večeras revanš meč

Lešinari sinoć 'zapalili' grad, Borac želi 'istopiti' Linfield

Samir Mlaćo
Burno je u FK Borac.

Banjalučani su jučer ostali bez trenera Marka Maksimovića, a već večeras ih očekuje revanš 2. pretkola Konferencijske lige protiv Linfielda iz Sjeverne Irske.

U prvom meču je bilo čak 4:0, pa su gosti veliki favoriti.

Borac od prve minute mora jurišati po prolaz, te pokušati napraviti čudo.

Navijači ne gube nadu, a sinoć su na ulicama Banja Luke pokazali da će večeras biti 12-ti igrač svog tima.

Uz bakljadu i pjesmu pozvali su sve sugrađane da sutra dođu na gradski stadion, te bodre Vranješa i društvo od 20 sati.

Oglasi

🥁 Подршка нашим момцима на улицама Бањалуке! 🔴🔵 Идемо јако, идемо храбро, јер сви вјерујемо! #fkborac #mtelbh #imateprijatelje

Posted by FK BORAC Banja Luka on Wednesday, July 28, 2021

 Maksimović o odlasku

"Odluku sam donio još ranije, nije tek tako došla i Uprava je znala za nju. Ne odlazim zbog neuspjeha, ali u ovom trenutku smatram da je lakše da ode jedan čovjek nego 50", rekao je Maksimović.

"Ja sam ovakvu odluku donio i nakon poznate utakmice protiv Veleža (poraz od 2:0) Tad sam osjetio podršku čelnih ljudi kluba. Osjećaj je takav i sada. Međutim, nisam osjetio podršku onih koji možda jesu tu, ali ne donose ništa. Ne želim da radim ako u klubu postoji ijedan čovjek koji me ne želi tu", istakao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Najlakše je da odem ja. Neću govoriti o problemima, nisam to ni ranije činio, ali sam siguran da će ih Borac prevazići. Mogao sam da ostanem, ali miran sam u svojoj odluci i ne dovodim je u pitanje. Ne znam da li je odluka pametna, ali u nju vjerujem. Ovim želim da natjeram svakog ko je u klubu da misli samo na klub. On ostaje, a mi svi prolazimo."

 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Joj jedva cekam derbije sa velezom da ih velez zvekne
8 1
Brigata_rossa.1981
Da Bog da vas nabušili od srca vam želim
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti