Borac na pragu Premijer lige, nije primio gol i 10. utakmicu u nizu

Banjalučani sve bliže tituli

Borac na pragu Premijer lige, nije primio gol i 10. utakmicu u nizu

E. Škorić

Iako su prethodna tri meča Podrinja i Borca završena bez golova, danas se ipak tresla mreža,

Borac je u Semberiji s 1:0 savladao Podrinje i došao je na prag titule, odnosno povratka u Premijer ligu BiH.

Golom Zorana Milutinovića u 82. minuti Borac je ostvario pobjedu, a zanimljivo da je danas odigrao 10. uzastopni meč bez primljenog gola.

Drugoplasirana Sloga je sa 1:0 slavila u Prijedoru protiv Rudara, a gol je zabio Hadžikadunić u 49. minuti. Na ovaj način je tim iz Gornjeg Crnjelova ostao na -12, te ima još mali tračak nade da može stići Borac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kozara je s 2:1 bila bolja od Željezničara, a oba gola postigao je Novaković, dok je Kuzmanović u 91. zabio za utjehu Banjalučana.

Što se tiče lige za opstanak, na sva tri meča slavili su domaćini. Drina je sa 3:1 dobila Slaviju, Alfa Modriča je sa 1:0 bila bolja od Tekstilca, dok je Sutjeska deklasirala Slobodu sa 4:0.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi