Topolović u prvenstvu nije primio gol: U Banjoj Luci mi je sjajno, napravio sam pravi potez
Golman Borca u dresu reprezentacije BiH

S Borcem sve bliže povratku u Premijer ligu

Topolović u prvenstvu nije primio gol: U Banjoj Luci mi je sjajno, napravio sam pravi potez · Intervju

A. Beganović

Fudbalski klub Borac polako ali sigurno korača ka Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izabranici Darka Vojvodića iz kola u kolo igraju sve bolje i samo je pitanje trenutka kada će i službeno osigurati povratak u elitni rang bosanskohercegovačkog fudbala.

Osam kola prije kraja drugoplasiranoj Slogi bježe čak 12 bodova, a ono što je za svaku pohvalu je podatak da u osam odigranih prvenstvenih mečeva u 2019 nisu primili pogodak.

Jedan od najzaslužnijih za ovu sjajnu i za bosanskohercegovačke prilike pomalo nestvarnu seriju je i mladi golman Kenan Topolović.

Mladić, koji je u januaru potpisao ugovor sa Borcem nametnuo se šefu stručnog štaba i u pet prvenstvenih mečeva u kojima je čuvao mrežu nije nijednom savladan.

"Dolazak u Borac pokazao se kao dobar korak u mojoj karijeri. Već to sada mogu reći. Najvažnije mi je da branim, da sam stekao povjerenje stručnog štaba, a uvjeren sam da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", govori mladi Topolović za SportSport.ba i dodaje:

"U Banjoj Luci sam sjajno primljen, kako od Uprave, tako i od trenera te saigrača. Banja Luka je lijep grad, imamo dobre uslove za treniranje i doista uživam u svakom trenutku".

Govorio je mladi golman i o šefu struke Darki Vojvodiću.

"Sjajan trener, zna zagalamiti ali za sjajnu atmosferu je svakako on jedan od najzaslužnijih. Rezultati najbolje govore o njemu kao treneru. Meni je zadovoljstvo raditi sa Vojvodićem i njegovim saradnicima u Borcu", ističe Topolović.

U omladinskim selekcijama nastupao je za Sarajevo i Željezničar da bi ga fudbalski put odveo u Hrvatsku, tačnije u Inter iz Zaprešića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Vidite, mislim da u Sarajevu i Želji nisam dobio priliku kakvu sam zaslužio i zato sam se odlučio za odlazak van granica BiH. U Interu sam imao profesionalni ugovor još dvije godine, no trener me nije vidio kao prvog golmana, a ja sam želio braniti. Zato sam se odlučio za odlazak. Zahvalio bih se i AK agenciji čiiji sam član. Upravo od dolaska u ovu agenciju stvari su se krenule odvijati mnogo bolje po mene", govori mladi golman čije dobre partije nisu ostale nezapažene pa se nedavno našao i na spisku selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića.

"Biti član reprezentacije je ostvarenje dječačkih snova. Dobio sam poziv za prošlo okupljanje, no nisam još debitovao. Moj cilje je debitovati i u svakom meču opravdati ukazano povjerenje, kako trenera u Borcu tako i stručnog štaba reprezentacije", zaključio je mladi golman Borca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Bravo rodjak zelim ti sve vise uspijeha
0 0
Reprezentativac
Ja sto husara gura...auuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi