U Novom Gradu odjekivalo ime osuđenog ratnog zločinca, hoće li biti adekvatne kazne?

Lešinari čine Borcu medvjeđu uslugu

U Novom Gradu odjekivalo ime osuđenog ratnog zločinca, hoće li biti adekvatne kazne?

A. Beganović

U toku je utakmica 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Igmana.

U prvih 45 minuta duela u Novom Gradu, na terenu se nije dešavalo ništa vrijedno pažnje, no po ko zna koji put ponovo su u centru pažnje bili oni koji sebe vole nazivati navijačima Borca.

Naime, u 35. minuti susreta počeli su skandirati ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. I kako to biva, glavni sudija meča Milioš Gigović i službeni predstavnici Fudbalskog saveza koji su bili na meču, isti nisu prekinuli.

Kao da se ništa nije desilo. A, da li će reagovati nadležne komisije Fudbalskog saveza BiH i oštro sankcionisati organizatora utakmice, u ovom slučaju Borac, saznat ćemo u narednim danima.

Ali, svakako da Savez mora da se obračuna sa onima koji bacaju ljagu na takmičenje čiji su organizatori.

Inače, Borac je imao loš početak sezone, ali je uspio da pobijedi u Posušju s 2:0 i tako se "opere" za slabe partije u Evropi, te poraz od Sarajeva.

Pobjeda nad Igmanom je imperativ, ali za sada u Novom Gradu mreže miruju, a banjalučki sastav nije previše pokazao iako je veliki favorit. Uostalom, možda i temperatura od preko 33 stepena stvara velike probleme igračima, a na to je jučer na press konferenciji upozoravao trener Nenad Lalatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno nas čeka jedna jako teška utakmica, jako zahtjevna jer opet igramo u pet popodne, biće jako vruće pa igrači moraju da daju više od maksimuma da bismo zabilježili pobjedu. Neće biti lako igrati, evo dok sam dolazio na konferenciju sam se oznojio, a zamislite sutra u pet popodne šta će biti. Lično mislim da mom timu ne odgovara da igra na 40 stepeni, ali kako nama tako i njima! Ne postoji nikakav alibi. Žao mi je što opet igramo na gostujućem terenu. Nijednu utakmicu nisam vodio kao domaćin, moja velika želja je da igramo ovdje u Banjaluci zbog publike i atmosfere", rekao je Lalatović danas na press konferenciji.

Borac zbog rekonstrukcije terena igra na ovom stadionu koji nema reflektore, a igrači i sam trener Lalatović s nestrpljenjem čekaju da se vrate na Gradski stadion gdje će svakako mnogo bolje da igraju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo se izadje sa terena i odbije nastaviti utakmicu,ukoliko kazne klub svi bosnjacki klubovi istupe iz lige i posalju dopis UEFA-i...vrlo jednostavno,samo sto kod nas ni u cemu nema sloznosti...
19 1
Husrefbeg22
Da je pravde Gigovica bi trebalo zauvijek suspendirati i suditi mu za namjestanje desetine utakmica. Ovi idioti sto se ponose srpskim zlocinima nad bosnjackim narodom i njihovim najodgovornijim komandantima su "poslijednji barbari"Evrope, kako je to svojevrjemeno izjavio Bill Clinton. Izlisne su rijeci za te idiote koji se ponose osudenim za ratne zlocine. Zamislite sada kada bi danas Nijemci na utakmicama svojih klubova nosali transparente Hitlera, Goebelsa i drugih zlocinaca i skandirali njihova imena. Ako uzmete mali geografski prostor BiH i ondasnje Evrope nista manji srpski zlocini nisu od onih koje je pocinila nacisticka Njemacka. Publika u Bosanskom Novom je idiotska ali su njihovi politicki lideri jos gori od njih, a to je problem za sve one druge koji zele miran zivot i na svojem topraku.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi