Borac odličan na Zlatiboru, pripreme okončane sigurnom pobjedom

Savladan Čukarički

Borac odličan na Zlatiboru, pripreme okončane sigurnom pobjedom

Admin Čaušević, foto: Esmer Oštraković

Borac je pripreme na Zlatiboru okončao sigurnim trijumfom nad Čukaričkim, bilo je 2:0.

Izabranici Vlade Jagodića su nastavili s odličnim igrama tokom pripremnog perioda. Novi trijumf su upisali protiv srbijanskog superligaša.

Nakon nekoliko propuštenih šansi na obje strane Borac je u 21. minuti stigao u vodstvo. Na asistenciju Ziljkića zabio je Zakarić.

U 30. minuti Čukarički je trebao ostati s igračem manje nakon faula nad Zakarićem, ali pošto je riječ o prijateljskom meču dogovoreno je da se igra 11 na 11 i u nastavku susreta.

Do drugog gola Velikan iz Platonove je stigao u 57. minuti. Siguran realizator dosuđenog penala bio je Vranješ nad kojim je i napravljen prekršaj za kazneni udarac.

U 85. minuti Banjalučani su mogli doći do trećeg gola, ali je Marković pogodio prečku. Ostalo je 2:0. Bila je to četvrta pobjeda za bh. tim nakon trijuma nad Spartakom iz Subotice, Inđijom i Trepčom. 

Borac je ovom utakmicom okončao pripreme na Zlatiboru, a posljednju te ujedno i najtežu provjeru pred novu sezonu Premijer lige imat će u Beogradu protiv Crvene zvezde 28. jula. 

Borac - Čukarički 2:0 (Zakarić, Vranješ (p))

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, Dujaković, Ćosić, Milojević, Danilović, Brtan, Vranješ, Lukić, Ziljković, Zakarić

FK Čukarički: Belić, Ćivković, Veličković, Kamenović, Ostojić, Lukć, Đorđević, Terzić, Endiaye, Eze, Nikčević.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DylanDog
Opet 10 igrača u sastavu... Kako to? Inače Borac izgleda dobro, jeste da su pripremne ali ovo su ozbiljne ekipe...
0 1
FighterIXI
Nafuraće se. Nadam se da će Zvezda biti prava kako bi malo spustili euforiju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi