Pristalice senzacije u Ligama petice već kuju planove za Evropu, BiH među omiljenim destinacijama

Apsolutno iznenađenje

Pristalice senzacije u Ligama petice već kuju planove za Evropu, BiH među omiljenim destinacijama

A. Čaušević

Svaka sezona donese neku senzaciju u najjačim ligama Evrope. U takmičarskoj godini 2019/20 taj epitet definitivno mogu poprimiti fudbaleri Granade. 

Pobjedom nad Athletic Bilbaom (4:0) te porazom Getafe na gostovanju Levanteu (1:0) Granada je sezonu La lige okončala na sedmom mjestu.

Tako će ovaj klub po prvi put u 90-godina dugoj historiji igrati međunardone utakmice. Taj podvig je ostvaren u povratničkoj sezoni u španski elitni rang.

Premijerni evropski put Granada će početi u drugom pretkolu Europa lige, a navijači tog kluba već kuju planove za evropsko ljeto, barem na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bosna i Hercegovina je istaknuta kao jedna od omiljenih destinacija jer Granada može igrati sa Zrinjskim, Željezničarem i Borcem pod uslovom da bh. klubovi ostvare plasman u drugo pretkolo.

Podsjećanja radi, prilikom žrijeba prvog pretkola zakazanog za 10. august Zrinjski će biti nositelja, dok će se Željezničar i Borac naći među nenositeljima.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deda995
Nije istaknuta kao omiljena destinacija, nego kao mogući protivnik u drugom krugu kvalifikacija.
10 0
Realist
Moze samo sa Zrinjskim jer ce jedini ako prođe imat status nositelja u drugom kolu a Granada nece
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi