Pavlović: Tri-četiri ekipe mogu mnogo toga, među njima je i Borac

Čovjek sa sto ruku

Pavlović: Tri-četiri ekipe mogu mnogo toga, među njima je i Borac · Intervju

A. Beganović

Nakon deset odigranih kola na drugom mjestu premijerligaške tabele nalazi se Borac, a za dobre rezultate kluba iz Banja Luke svakako je jedan od najzaslužnijih iskusni čuvar mreže Bojan Pavlović.

U Banja Luku je stigao početkom ove sezone, a samo nakon nekoliko utakmica vidjelo se da će biti veliko pojačanje za Borac.

Svojim iskustvom i dobrim odbranama ovaj nekadašnji golman Sarajeva i Čelika, ulijeva dodatnu sigurnost u odbrambeni red Borca i zapravo je uz napadački trio Vranješ - Zakarić - Ziljkić, udarna igla banjolučkog kluba.

Bojane, 10 kola je iza nas. Borac je u vrhu tabele. Zadovoljan si?

"Pa evo, iza nas je skoro trećina prvenstva i mogu reći da sam zadovoljan. Kući smo dobili sve utakmice i u Banjoj Luci smo dominantni. Na gostujućim terenima smo bili nešto lošiji, ostaje žal što nismo osvojili još koji bod. No, u posljednjem gostujućem susretu smo slavili i skinuli smo to prokletstvo gostujućeg terena. Mislim da je nas najvažnija pobjeda bila ona protiv Tuzla Cityja. Nakon evropske evanture došla nam je ta utakmica i dosta nezgodan protivnik. Ipak, uspjeli smo slaviti i nakon toga smo dobili novu energiju i napunili smo se samopuzdanjem."

Mladi Vladan Danilović, sasvim sigurno jedan od najvažnijih igrača, napustio je Borac. Koliko će vam nedostajati njegova energija u sredini terena?

"Nedostajat će, sasvim sigurno će nam faliti Vladanova energija. Radi se o mladom i talentovanom igraču koji će po mom mišljenju razviti svoj potencijal. Želim mu mnogo sreće u Portugalu, a na nama je da što bolje 'pokrijemo' njegov odlazak. Mislim da možemo to uraditi, na kraju krajeva, koga nema bez njega se može i mora."

Koliko je njegov transfer značajan za Borac?

"Vidite, često se kaže da ne treba prodavati mlađe igrače, no svi znamo da se neke ponude ne mogu odbiti. Značit će Borcu njegov transfer, pogotovo, a u šta ne sumnjam, ukoliko Vladan i u Portugalu bude pružao dobre igre. Nakon mnogo godina Borac je napravio dobar izlazni transfer i mislim da je to dobra stvar za klub. Ne, samo za Borac, nego i za bosanskohercegovački fudbal."

Borac je u vrhu, trener Vlado Jagodić je na press konferenciji nakon meča sa Veležom istakao da ćete biti prvaci. Koliko zapravo može ovaj Borac?

"Rano je govoriti o tome. Odigrano je tek deset kola i do kraja može mnogo toga se promijeniti. Istina je da postoje tri-četiri ekipe koje mogu mnogo toga, a jedna od njih je i Borac."

Nakon reprezentativne pauze Borcu slijede tri gostovanja. Rekli bismo, dosta težak raspored?

"Rekao sam, bitno je da smo skinuli to prokletstvo gostujućih utakmica. Slijede tri gostovanja i zapravo smatram da ćemo tu vidjeti koliko vrijedimo. Na nama je da dobro radimo, a mislim da imamo kvalitet i da ćemo iz ovog teškog rasporeda izaći sa dovoljnim brojem bodova."

U Banja Luku si stigao početkom ove sezone. Kako ti se čini grad, klub?

"Brzo sam se uklopio, dugo sam u Bosni i Hercegovini pa mi nije bilo teško. Banja Luka je grad koji ima sve ono što vam je potrebno za lijep život, a u klubu su stvari postavljene na svoje mjesto. Zadovoljan sam i nisam pogriješio dolaskom u Borac."

Nazaobilazna tema je Čelik. Proveo si u Zenici jedan lijep period pa kako komentarišeš situaciju u Čeliku?

"A, žao mi je, šta drugo da vam kažem. Mislim da je žao i svakom ljubitelju fudbala, ali vratit će se brzo Čelik tamo gdje pripada. To je u interesu i bosanskohercegovačkog fudbala. Čelik, Zenica i navijači ovog kluba nisu zaslužili ovo što se desilo, ali život ide dalje. Bitno je da se iz prošlosti nauče neke stvari i da se ne ponavljaju greške".

Kako komentarišeš nastupe bh. klubova u Evropi?

"Niko se nije, da tako kažem, 'lagano' oprostio od Evrope i to je dobra stvar za bh. fudbal. Mislim da je situacija sve bolja i da će u bliskoj budućnosti bosanskohercegovački klubovi igrati sve zapaženiju ulogu u evropskim nastupima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Bosnu i Hercegovinu, tačnije u FK Sarajevo si stigao prije pet godina. Možeš li uporediti tadašnju Premijer ligu sa ovom sadašnjom?

"Kvalitet je danas veći i to nije samo moje mišljenje. Onda, bolja je i infrastruktura, liga je izjednačenija. Danas imamo pet-šest klubova koji se bore za sami vrh. Recimo, pored Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog, sada imamo Borac, pa Tuzla City, tu je onda i Široki Brijeg. Nema više laganih utakmica, ne možete bodove unaprijed upisati bez obzira ko vam je protivnik i mislim da je to dobro za bh. klupski fudbal".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Ne kaki Boki, Sarajevo-Zrinjski-Željo-Široki... svi su bolji od vas i od vašeg trenera ublehe... ali sudije su vaše najjače oružje pa tako će te biti medju 4 tima na kraju sezone...nažalost
16 3
Pikachu11
Svijesni ste vi igraci da vas sudije guraju. Vidimo se u Mostaru nadam se da ce pubilila do tada moci na stadion ocekujte rat kada dođete yebat cemo vam milu majku.
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi