Borac pobjedom nad Željezničarem osvojio titulu

Finale pionirskog prvenstva BiH u nogometu

Borac pobjedom nad Željezničarem osvojio titulu

D. Kurbegović

Fudbaleri Željezničara i Borca iz Banja Luke danas su u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrali finale pionirskog prvenstva u nogometu. Željezničar je jučer u polufinalu savladao mostarski Velež rezultatom 3:1, dok je Borac bio uspješniji rezultatom 5:1 od ekipe Tomislava.

Današnji susret na sjajno pripremljenom terenu centra u Zenici ponudio je dobar nogomet, kojem je prisustvovalo oko 200 gledatelja.  Željezničar je bolje otvorio današnji susret, Duraković je u 8.minuti pokušao s distance, ali Vuković brani njegov udarac. Isti igrač ponovo je šutirao s oko 20 metara u 15. minuti, ali lopta odlazi malo pored gola ekipe iz Banja Luke.

Borac se nakon toga probudio, te je u 17.minuti imao šansu nakon gužve u petercu Željezničara, ali se Javorac i Grubor nisu snašli najbolje. Grubor je u 25.minuti imao ponovo priliku, ali je golman Miličević njegov udarac skrenuo u korner.Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Borac u 35.minuti i to ponovo preko Grubora, koji ponovo nakon prekida šutira, ali lopta odlazi pored gola.

Drugo poluvrijeme je odlično počelo za ekipu iz Banja Luke, nakon sjajne akcije, Dejan Javorac u 38.minuti iskosa s lijeve strane prizemnim šutem matira golmana Miličevića za vodstvo Borca 0:1. Mogli su igrači u bijelim dresovima u samo dvije minute dokrajčiti Željezničar, ali Grubor u 40.minuti samo s tri metra prebacuje gol Željezničara.

Nakon toga ekipa iz Sarajeva se budi, te preuzima terensku inicijativu, lijevi bek Željezničara, nakon što je loptu vukao nekih 40-tak metara sjajno šutira s više od 30 metara, ali lopta odlazi malo pored lijeve stative Borca. U jeku napada Željezničara, ekipa iz Banja Luke u 53.minuti je izvela sjajnu akciju, s lijeve strane je sjajno ubacio Kujundžić, a glavom s pet metara pogađa za 0:2 Milan Božićković. Nakon toga Željezničar je bacio sve karte u napad, tako su u 57. minuti imali sjajnu šansu nakon ubacivanja s desne strane Halilović je glavom šutirao s pet metara, a nevjerovatnom paradom Vuković spašava Borac. Do kraja utakmice uzaludno je klub s Grbavice pokušavao da stigne vodstvo ekipe iz Banja Luke, ali igrači Borca znalački su sačuvali rezultat. Na kraju utakmica je završena rezultatom 0:2, čime je Borac postao prvak BiH u konkurenciji pionira.

Medalje i pehare finalistima su uručili Jasmin Baković generalni sekretar i Elmir Pilav Izvršni direktor sektora za sport N/FSBIH

Željezničar-Borac 0:2 (Javorac, Božičković)

Željezničar:Milićević, Pavlek, Drina, Gušo, Duraković, Šošić, Karalić, Alilović, Višnjić, Husić, Musić. Trener: Mirnes Bešić.

Borac: Vuković, Živković, Bović, Božić, Orašanin, Kujundžić, Javorac, Stojičić, Ćetojević, Grubor, Božičković. Trener: Dragan Benić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi