Pogledajte Halkićevo remek-djelo iz Banja Luke u nekoliko sekundi

Sramotno suđenje

Pogledajte Halkićevo remek-djelo iz Banja Luke u nekoliko sekundi

Eldar Ganibegović

Dana 17. septembra 2023. godine su se u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci sastali Borac i Posušje, a sramotno suđenje Harisa Halkića na ovoj utakmici je i dalje tema u bh. sportskoj javnosti.

Borac nije odigrao Bog zna kako dobru utakmicu i nije bio na nivou na kojem može biti, pa je gostujući tim, iznenađujuće, tokom većeg dijela utakmice bio dominantniji na terenu i stvarao šanse.

Gosti iz Hercegovine nisu materijalizovali šanse koje su imali, a na kraju su i sami sebe pobijedili komičnim autogolom pred sami kraj susreta, te je završilo 1:0 za domaći tim.

Međutim, utakmica Borca, a naročito u Banjoj Luci, rijetko može proći, a da se ne priča o suđenju na štetu protivnika. Tako je bilo i ovaj put.

Glavni sudija utakmice, Haris Halkić, tokom svih 90 minuta je sudio vrlo tendenciozno i u korist domaće ekipe, a gosti su utakmicu završili i bez trenera i s igračem manje u polju.

Oglasi

Gosti su razočarani suđenjem, ali i cijela bh. sportska javnost. Jedno je kada sudije pogriješi, pa ne dosudi jedanaesterac ili ga pak dosudi nakon diskutabilone situacije, ali ovo što je večeras radio Halkić je dno dna.

Njegove odluke tokom svih 90 minuta išle su na štetu gostiju, u jednom navratu je u prvom dijelu "izmislio" faul kako bi prekinuo opasnu akciju gostiju. Doista nedopustivo i na sramotu, kako Halkića tako i svih nas, medija ali i čelnika klubova, igrača, trenera i navijača svih klubova koji šute i gledaju šta se zapravo radi.

Na društvenoj mreži TikTok pojavio se dvominutni video sa spornim odlukama Harisa Halkića na ovoj utakmici, pa, ako niste gledali utakmicu, evo prilike da se uvjerite o kakvoj sramoti se radilo. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[tiktok]https://www.tiktok.com/@fudbalarukom/video/7280417014210972933?_r=1&_t=8foyFz6j3iv[/tiktok]

Od ostalih vijesti, nebo je i dalje plavo. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NektarBL
Javnost više ne priča, ne pričajte džaba, samo se džamijski miševi pojedoše od muke.
0 8
rabodimis
Klubovi trebaju zahtijevat strane sudije !! Nema smisla ulagat novac i fol se nesto takmicit dok imamo ovakve degenerike od sudija..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi