Borac komičnim autogolom do pobjede, o suđenju Harisa Halkića će se mnogo pričati

Jako loša partija domaćeg tima i sudijska pomoć

Borac komičnim autogolom do pobjede, o suđenju Harisa Halkića će se mnogo pričati

Samir Mlaćo

Kompletirano je sedmo kolo Premijer lige naše, a Borac je ugostio Posušje.

Domaći su pružili više nego lošu partiju, ali slavili 1:0 autogolom gostiju pred sami kraj meča i to na nevjerovatan način, prije svega komičan. No, treba reći i da su tokom svih 90 minuta imali vjetar u leđa od strane sudije Harisa Halkića.

Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru gostiju, no mreže su mirovale.

U 14. minuti Babić upošljava Rozića, ali prejaka je to bila lopta za ofanzivca gostiju. Nakon toga Brković centrira, ali Krišto malo kasni. Par minuta kasnije Bekavac šutira, brani golman Borca.

Borac je uzvratio preko Grahovca, ali loše je to bilo. Najbolju šansu Borac je imao pred sami kraj prvog poluvremena, no stativa je spasila Posušje poslije pokušaja Kvržića.

Treba istaći jako neujednačen kriterij sudije Harisa Halkića iz Sanskog Mosta čijim odlukama su se gosti često i smijali, kao i gledatelji putem TV ekrana. Udar na zdrav razum, no ništa neočekivano. 

Borac drugi dio otvara pokušajem Mihajlovića, a zatim šansa za goste, no nije bilo promjene rezultata. 

Oglasi

Halkić je zatim isključio i trenera gostiju Branka Karačića, no Borac se i dalje 'patio' te je na semaforu bilo 0:0.

U 65. minuti dalekometni pokušaj Mihajlovića, no golman Kolić je bio siguran i ovaj put. Uzvratio je Maglića, golman Borca uz dosta problema brani i 'kupi' tu loptu.

U 71. minuti velika šansa za goste. Šutirao je Babić, ali Mijatoić spašava Borac i izbija u korner. Nakon toga i Brković šutira, ali ide to malo preko gola.

Četiri minute kasnije novi crveni karton za goste. Maglica je dobio drugi žuti karton, odnosno crveni, te je Halkić goste ostavio sa desetoricom na terenu, a da vjerovatno ni sam ne zna zbog čega je isključio igrača gostiju.

Nakon toga očekivan pritisak Borca, a šansu je imao Lukić, no šutirao je sa par metara pored stative. U 87. minuti komične scene. Marić je udario loptu glavom, prevario svog čuvara mreže i lopta je odsjela u mreži.

Oglasi

Gosti su bili u nevjerici, a domaći slavili sa malobrojnim navijačima. Ostalo je 1:0, ali sigurno da će gosti biti razočarani suđenjem.

Ne samo oni, nego cjelokupona bh. javnost. Jedno je kada sudije pogriješi, pa ne dosudi jedanaesterac ili ga pak dosudi nakon diskutabilone situacije, ali ovo što je večeras radio Halkić je dno dna.

Njegove odluke tokom svih 90 minuta išle su na štetu gostiju, u jednom navratu je u prvom dijelu "izmislio" faul kako bi prekinuo opasnu akciju gostiju. Doista nedopustivo i na sramotu, kako Halkića tako i svih nas, medija ali i čelnika klubova, igrača, trenera i navijača svih klubova koji čute i gledaju šta se zapravo radi.

FK Borac u narednom kolu gostuje Tuzli City, a Posušje ekipi Zvijezde 09.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

FK Borac - HŠK Posušje 1:0

FK Borac: Mijatović, Ćelić, Fićović, Makarić, Cortes, Grahovac, Herera, Kvržić, Blagaić, Šušić, Mihajlović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Kolić, Bekavac, Rozić, Kamenar, Mandić, Krišto, Erick, Marić, Bešlić, Maglica, Babić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Žao mi Posušja bili su bliže pobjedi. SUDIJA ih osakatio pa samo ovo skraćivanje utakmice je smiješno da ne pričam o crvenim kartonima. Lopta ne smije ući u šesnaest Borca odmah kontra prekršaj! A najzalosnije od svega je da je Bošnjo sudio!!!!
13 0
Mostarac94
Koji pregled tekme jbte, jedino je na areni logicno da se crveni karton ne ukljuci u jako bitne isjecke s tekme, srpski cirkus
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi