Stvorila se nedoumica, ali Borac nije igrao sa četiri stranca

Mnogo bure donio je meč u Banjoj Luci, loše suđenje i komičan autogol

Stvorila se nedoumica, ali Borac nije igrao sa četiri stranca

Mnogo bure donio je sinoćnji meč Borca i Posušja (1:0), a na kraju su se radovali domaći, dok su gosti razočarani napustili Banja Luku.

Odlučio je nesvakidašnji autogol Marića, a svakako vrijedi istaći i vrlo loše suđenje Harisa Halkića iz Sanskog Mosta koji se propisno obrukao i pokazao da mu svakako nije mjesto u elitnom rangu- bh. nogometa.

Ono što je vjernim pratiocima Premijer lige svakako privuklo pažnju jeste broj stranaca u timu FK Borac.

Kako je već poznato, klubovi Premijer lige od nove sezone mogu imati tri stranca, a ranije je to bilo pet.

Kod Borca su tako u sastavu bili Jose Ricardo Cortes, Ruslan Barsky i Pena Aponza Gianfranco, ali i Herera Kardona Sebastijan.

Oglasi

Mnogi su 'na prvu' pomislili da su Banjalučani prekršili pravilo, no Herera posjeduje i državljanstvo Sjeverne Makedonije, te po u narodu poznatom "Pravilu Milana Tegeltija" nije stranac.

Opis nije dostupan.

Naime, lijevi bek iz Kolumbije bio je jedan od najboljih igrača Sjeverne Makedonije u dresu Rabotničkog, da bi dobio i državljanstvo te zemlje.

Zbog toga nije stranac i u FK Borac nisu prekršili pravilo.

Kako je već poznato, članovi Izvršnog odbora NS BiH uoči nove sezone donijeli su odluku da nogometaši sa prostora bivše Jugoslavije više nisu stranci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bila je to odluka koja je zadala veliki udarac bh. nogometu, posebno domaćim nogometašima. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...a i da je igrao sa 4 stranca kao da bi to nesto promijenilo...oni mogu kako hoce...mogu igrati sa 15 igraca na terenu ako im je ceif,zabijati golove rukama,odgadjati utakmice,mijenjati domacinstva...sta god im padne na pamet,oni to mogu u Vico Premier ligi...
3 1
Ajax11
Čuj loše sudjenje …Vico bi rekao,pa dobro, greške se dešavaju svugdje na svjetu…hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi