Već se nazirao treći poraz Borca na pripremama, a onda nevjerovatan preokret i prva pobjeda

Bh. tim prevelik zalogaj za Mađare

Već se nazirao treći poraz Borca na pripremama, a onda nevjerovatan preokret i prva pobjeda

Eldar Ganibegović

FK Borac odigrao je još jednu pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone.

Poslije poraza od Vojvodine (1:0) i Gorice (3:1), te remija s Celjem (0:0), uslijedio je i prva pobjeda i to protiv mađarskog Zalaegerszega. Rezultat je nakon preokreta glasio 2:1 za bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine. 

Do vodstva mađarski tim dolazi već iz prve šanse u petoj minuti. Ćetković je odbranio jedan šut, ali Šori natrčava na odbijenu loptu i postiže gol.

Minut nakon toga šansa za Borac. Zakarić je bio u prilici, no šutira direktno u golmana mađarske ekipe.

Naredno veće uzbuđenje u 26. minuti kada je mađarska ekipa tražila penal, da bi minut kasnije jednu dobru situaciju oklijevanjem upropastio Tatar.

Zakarićev pokušaj u 37. minuti je izblokiran, da bi Tatji pogodio stativu gola Nikole Ćetkovića četiri minute prije odlaska na odmor. 

Oglasi

Prve kakve takve situacije u drugom poluvremenu viđene su pred golom Mađara. Prvo je Meleg šutirao direktno u golmana iz slobodnog udarca, da bi minut nakon toga bio izblokiran udarac Piščevića.

Andrić je prošao po desnoj strani i odigrao u sredinu za Tatara, koji uspijeva da pogodi mrežu Mađara u 82. minuti za izjednačenje rezultata na 1:1.

Već u narednom napadu novi gol i to za pobjedu Borca. Kulašin je proigrao Mrkaića, a ovaj postigao svoj prvijenac za banjalučki tim. 

Banjalučane već sedmog jula očekuje i prva utakmica prvog pretkola Konferencijske lige protiv B36 Torhsvana sa Farskih Ostrva.

Ako izbace Torshvan, Borac bi u drugom pretkolu igrao sa boljim iz duela Fole Esch iz Luksemburga i Tre Fiorija iz San Marina.

U prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH koja počinje sredinom jula bit će domaćini novom premijerligašu, ekipi Sloge iz Doboja.

Prijateljska utakmica:

Borac - Zalaegerszegi 2:1 

Za Borac su danas od prve minute nastupili: Ćetković, Vojnović, Gajić, Spremo, Andrić, Piščević, Begić, Tatar, Zakarić, Meleg, Lukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Samo jako Borče!
6 3
miha_123
Aj Borac
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti